Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 mk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
500 g sárgaborsó
Hozzávaló kipipálva
1 ½ l füstölt alaplé
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
4 db virsli
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sárgaborsó-főzelék sült virslivel

A sárgaborsó-főzelék egy nagyon ízletes és költséghatékony főfogás, ráadásul az íze és az állaga semmi máshoz nem hasonlít.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt kenyérszalonna
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 mk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
500 g sárgaborsó
Hozzávaló kipipálva
1 ½ l füstölt alaplé
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
4 db virsli
Hozzávaló kipipálva
bő olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A menzás sárgaborsó-főzelék elkészítését a szalonna feldolgozásával kezdjük. Ehhez a hűtőhideg szalonnát fél cm-ként a bőréig bevágjuk, majd 90 fokkal elforgatjuk és az így keletkezett szeleteket ugyanilyen módon kis hasábokra vágjuk. A hasábokból már könnyen kis kockák vághatók.

A kockára vágott szalonna zsírját közepes lángon kisütjük egy lábasban, és ebben megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát. Ha megpirult, kb. 50 ml vizet öntünk alá, és ha forr, megszórjuk a pirospaprikával és a borssal. Hozzáadunk 200 ml vizet, és ezzel forraljuk fel.

Mehet rá a megmosott feles sárgaborsó, és másfél liter füstölt alaplé. Miután összeforraltuk, megkóstoljuk, és ha kell, sózzuk. Közepes fokozaton, lefedve főzzük kb. 40 percig, és ha puha a borsó, kb. 100 ml vízzel kikevert liszttel sűrítjük. Amennyiben lisztérzékenységgel küzdötök, ez a lépés elhagyható a sárgaborsó-főzelék készítésénél, de a megszokott menzás állaghoz ajánljuk.

A sült virslihez az olajat 170 fokosra melegítjük, a virsliket átlósan két irányból beirdaljuk, és a forró olajban 1-2 perc alatt készre sütjük, majd ezzel tálaljuk a sárgaborsó-főzeléket.

Sárgaborsó-főzelék sült virslivel

Elkészítési idő: kb. 50 perc

Ha tetszett a sárgaborsó-főzelék sült virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?