Street Kitchen

Tejszíneskaralábéleves

Tejszínes karalábéleves

Hozzávalók
500 g
karalábé
200 g
sárgarépa
200 g
krumpli
300 g
sertéslapocka
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
őrölt majoranna
1 tk
őrölt kömény
alaplé vagy víz
2 tk
ecet
200 ml
cukrozatlan habtejszín

Elkészítés

A tejszínes karalábéleves elkészítéséhez a karalábét, a répát, a krumplit és a húst 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha kifehéredett a hús, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük 100-200 ml vízzel. 

30 percig főzzük úgy, hogy közben öntögetjük 100-200 ml vízzel. Ezután belerakjuk a zöldségeket, felöntjük annyi vízzel, ami 2-3 cm-rel ellepi, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül beleöntjük az ecetet, majd a tejszínt, és ha újra felforrt, el is zárhatjuk a tűzhelyet.

tejszines-karalabeleves
Tejszínes karalábéleves

Elkészítési idő: 60 perc

Még több lágy, krémes leves:

Tejszínes-sült zöldséges leves

Tejszínes hagymakrémleves

Tejszínes birsalmakrémleves

www.streetkitchen.hu

Ha nem szeretitek a karalábét, adjatok egy esélyt neki ebben a tejszínes levesben! El kell felejteni a húslevesben főtt fás változatot, a fűszerek és a tejszín tökéletesen kiegészítik.

Hozzávalók

4 főre
500 g
karalábé
200 g
sárgarépa
200 g
krumpli
300 g
sertéslapocka
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
só, bors
2 tk
őrölt majoranna
1 tk
őrölt kömény
alaplé vagy víz
2 tk
ecet
200 ml
cukrozatlan habtejszín

A tejszínes karalábéleves elkészítéséhez a karalábét, a répát, a krumplit és a húst 2-3 cm-es darabokra, a hagymát és a fokhagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a húst. Ha kifehéredett a hús, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük 100-200 ml vízzel. 

30 percig főzzük úgy, hogy közben öntögetjük 100-200 ml vízzel. Ezután belerakjuk a zöldségeket, felöntjük annyi vízzel, ami 2-3 cm-rel ellepi, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Végül beleöntjük az ecetet, majd a tejszínt, és ha újra felforrt, el is zárhatjuk a tűzhelyet.

tejszines-karalabeleves
Tejszínes karalábéleves

Elkészítési idő: 60 perc

Még több lágy, krémes leves:

Tejszínes-sült zöldséges leves

Tejszínes hagymakrémleves

Tejszínes birsalmakrémleves

Ha tetszett a Tejszínes karalábéleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept