Hirdetés

Tejszínes hagymakrémleves

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
4 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
1 ek liszt
800 ml zöldségalaplé
só, bors
180 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tejszínes hagymakrémleves

Pikk-pakk összedobható, nagyon finom hagymakrémleves-recept, amit valószínűleg többször is elkészítesz majd ezentúl.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
1 ek liszt
800 ml zöldségalaplé
só, bors
180 ml tejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tejszínes hagymakrémleves elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy közepes méretű fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk egy evőkanál liszttel, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, míg a hagyma megpuhul, ez kb. 20 perc. Beleöntjük a levesbe a tejszínt, elkeverjük, egyet forralunk rajta, botmixerrel lezúzzuk, és kész is vagyunk. Krutonnal tálaljuk.

tejszínes hagymakrémleves

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25-30 perc
Összesen: 35-40 perc

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több hagymás recept:

Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben
Karamellizált hagymás, csirkés pappardelle
Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?