Hozzávalók
- 4 db birsalma (600 g)
- 4 ek cukor
- 2 rúd fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 20 g vaníliás cukor
- 8 - 900 ml víz
- 150 ml tejszín
- ½ db citrom leve
Tejszínes birsalmakrémleves
Hozzávalók
- 4 db birsalma (600 g)
- 4 ek cukor
- 2 rúd fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 20 g vaníliás cukor
- 8 - 900 ml víz
- 150 ml tejszín
- ½ db citrom leve
A tejszínes birsalmakrémleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk. Fontos megjegyezni, hogy a birsalma nagyon kemény, könnyen megszalad a kés az ember kezében a pucolásnál, felvágásnál, így legyetek nagyon óvatosak!
A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd beledobjuk az almakockákat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és felöntjük a vízzel. 25-30 percig főzzük, hogy az alma megpuhuljon, ezután alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük egy szűrőn, hogy még krémesebb legyen a leves.
Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta még egyet, majd melegen vagy lehűtve, mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk. A végén ízlés szerint teszünk bele pár csepp citromlevet.
- Előkészítés: 15 perc
- Főzés: 30-35 perc
- Összesen: 45-50 perc
Ha tetszett a tejszínes birsalmakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!