Tejszínes birsalmakrémleves

Hozzávalók

4
főre
+
4 db birsalma (600 g)
4 ek cukor
2 rúd fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
20 g vaníliás cukor
8 - 900 ml víz
150 ml tejszín
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tejszínes birsalmakrémleves

Feltétlen készítsétek el ezt a fűszeres, melegen és hidegen egyaránt szuper, tejszínes birsalmakrémlevest most ősszel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db birsalma (600 g)
4 ek cukor
2 rúd fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
20 g vaníliás cukor
8 - 900 ml víz
150 ml tejszín
½ db citrom leve
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tejszínes birsalmakrémleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk. Fontos megjegyezni, hogy a birsalma nagyon kemény, könnyen megszalad a kés az ember kezében a pucolásnál, felvágásnál, így legyetek nagyon óvatosak!

A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd beledobjuk az almakockákat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és felöntjük a vízzel. 25-30 percig főzzük, hogy az alma megpuhuljon, ezután alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük egy szűrőn, hogy még krémesebb legyen a leves.

Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta még egyet, majd melegen vagy lehűtve, mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk. A végén ízlés szerint teszünk bele pár csepp citromlevet.

Tejszínes birsalmakrémleves
Tejszínes birsalmakrémleves
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzés: 30-35 perc
  • Összesen: 45-50 perc

Ha tetszett a tejszínes birsalmakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?