Hozzávalók
- 250 g krumpli
- 200 g répa
- 100 g fehérrépa
- 100 g zellergumó
- só, bors
- 3 ek olaj
- 20 g vaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 1 csokor friss zsálya
- 2 l zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
- 1 tk fehérborecet
A galuskához
- 1 db tojás
- 80 g liszt
- 170 ml víz
- 20 g puha vaj
Hozzávalók
- 250 g krumpli
- 200 g répa
- 100 g fehérrépa
- 100 g zellergumó
- só, bors
- 3 ek olaj
- 20 g vaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 1 csokor friss zsálya
- 2 l zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
- 1 tk fehérborecet
A galuskához
- 1 db tojás
- 80 g liszt
- 170 ml víz
- 20 g puha vaj
A tejszínes-sült zöldséges leves elkészítéséhez a krumplit, a répát, a fehérrépát és a zellert 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, valamint 2 evőkanál olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.
Egy nagy lábasban felmelegítünk 1 evőkanál olajat és a vajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott fűszerekkel, rárakjuk az időközben megsült zöldségeket, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 5 percig főzzük.
Közben kikeverjük a galuskatésztát, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt és az ecetet, és meg is vagyunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejszínes-sült zöldséges leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több melengető leves hűvös estékre:
Paradicsomos céklaleves
Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves
Csirkés enchilada leves