Hirdetés

Tejszínes-sült zöldséges leves

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
250 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
200 g répa
Hozzávaló kipipálva
100 g fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
100 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ág friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss zsálya
Hozzávaló kipipálva
2 l zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 tk fehérborecet

A galuskához

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
80 g liszt
Hozzávaló kipipálva
170 ml víz
Hozzávaló kipipálva
20 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tejszínes-sült zöldséges leves

Télen is érdemes idényzöldségeket használni, most egy tejszínes levesbe kerültek, ami igazán krémes, laktató és melengető egy hűvös estén.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
250 g krumpli
Hozzávaló kipipálva
200 g répa
Hozzávaló kipipálva
100 g fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
100 g zellergumó
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
20 g vaj
Hozzávaló kipipálva
1 fej salottahagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 ág friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 csokor friss zsálya
Hozzávaló kipipálva
2 l zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
1 tk fehérborecet

A galuskához

Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
80 g liszt
Hozzávaló kipipálva
170 ml víz
Hozzávaló kipipálva
20 g puha vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tejszínes-sült zöldséges leves elkészítéséhez a krumplit, a répát, a fehérrépát és a zellert 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, valamint 2 evőkanál olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. 

Egy nagy lábasban felmelegítünk 1 evőkanál olajat és a vajat, rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk az apróra vágott fűszerekkel, rárakjuk az időközben megsült zöldségeket, felöntjük az alaplével, felforraljuk, és 5 percig főzzük. 

Közben kikeverjük a galuskatésztát, majd a levesbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt és az ecetet, és meg is vagyunk.

tejszínes-sült zöldséges leves
Tejszínes-sült zöldséges leves

Elkészítési idő: 30 perc

Ha tetszett a tejszínes-sült zöldséges leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több melengető leves hűvös estékre:

Paradicsomos céklaleves
Sütőtökös-brokkolis hajdinaleves
Csirkés enchilada leves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?