Street Kitchen

Virslislencseleves

Virslis lencseleves
virslis lencseleves, virslis receptek

Hozzávalók
A leveshez
2 szál
sárgarépa
(kb. 300 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 220 g)
200 g
zellergumó
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
krumpli
(kb. 300 g)
4
pár frankfurti virsli
(kb. 500 g)
4 ek
olaj
2 ek
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
mustár
2 l
alaplé
800 g
konzerv lencse
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
rusztikus kenyér
tejföl

Elkészítés

A virslis lencseleves elkészítéséhez a megtisztított répát, fehérrépát és zellert 1-1,5 cm-es kockákra, a hagymát és fokhagymát finomra, a krumplit 2 cm-es kockákra, a virslit pedig 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Egy nagyobb, közepes lángon hevített lábasban, az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd mehet rá a sűrített paradicsom, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a mustárt, és belekeverjük a krumpli kivételével a zöldségeket. Felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek. 

Ekkor belerakjuk a krumplit, és az egészet addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Mehet bele a lecsepegtetett lencse és a virsli, majd további 2-3 percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

virslis-lencseleves-
Virslis lencseleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több fantasztikusan finom leves, ami után szinte nem is kell második fogás, elég a desszert:

Vianočná kapustnica – Karácsonyi káposztaleves

Albondigas leves húsmentes golyóval

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

www.streetkitchen.hu

Lencseleves telis-tele zöldségekkel és rengeteg virslivel. Ezután a második fogást már nem kell túlgondolni, az tuti!

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
2 szál
sárgarépa
(kb. 300 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 220 g)
200 g
zellergumó
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
krumpli
(kb. 300 g)
4
pár frankfurti virsli
(kb. 500 g)
4 ek
olaj
2 ek
sűrített paradicsom
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
őrölt kömény
só, bors
1 ek
mustár
2 l
alaplé
800 g
konzerv lencse
1 csokor
friss petrezselyem
A tálaláshoz
rusztikus kenyér
tejföl

A virslis lencseleves elkészítéséhez a megtisztított répát, fehérrépát és zellert 1-1,5 cm-es kockákra, a hagymát és fokhagymát finomra, a krumplit 2 cm-es kockákra, a virslit pedig 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Egy nagyobb, közepes lángon hevített lábasban, az olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, majd mehet rá a sűrített paradicsom, és további 2 percig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a mustárt, és belekeverjük a krumpli kivételével a zöldségeket. Felöntjük az alaplével, majd addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak a zöldségek. 

Ekkor belerakjuk a krumplit, és az egészet addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Mehet bele a lecsepegtetett lencse és a virsli, majd további 2-3 percig főzzük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

virslis-lencseleves-
Virslis lencseleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több fantasztikusan finom leves, ami után szinte nem is kell második fogás, elég a desszert:

Vianočná kapustnica – Karácsonyi káposztaleves

Albondigas leves húsmentes golyóval

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

Ha tetszett a Virslis lencseleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept