Vega
Hozzávalók
A fasírtgolyókhoz
- 400 g darált húspótló
- 150 g főtt rizs
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ csokor zellerzöld
- ½ csokor petrezselyem
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 ml passata
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db thai chili
- ½ db zöld chili
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt koriander
- 1 db cukkini
- ½ csokor koriander
- ½ db lime
Hozzávalók
A fasírtgolyókhoz
- 400 g darált húspótló
- 150 g főtt rizs
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ csokor zellerzöld
- ½ csokor petrezselyem
A leveshez
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 ml passata
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db thai chili
- ½ db zöld chili
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 2 db burgonya (100 g/db)
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt koriander
- 1 db cukkini
- ½ csokor koriander
- ½ db lime
Az albondigas leves első lépése, hogy a fasírtgolyóhoz a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk belőle és egy tálcára pakoljuk.
A leveshez egy lábosban elkezdjük felhevíteni az olajat, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát. Egy perc után ráöntjük a passatát, és belenyomjuk a fokhagymákat.
Pár percig pirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott sárgarépát is. Felkarikázzuk a chiliket és azokat is hozzádobjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és hozzádobjuk a felkockázott krumplit is. Beleszórjuk a fűszereket és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk és az egészet addig főzzük, míg a krumpli majdnem megfő.
Ezután beledobáljuk a golyókat és hozzáadjuk a felkockázott cukkinit is. Még 5 percig főzzük az egészet, és végül megszórjuk aprított korianderrel és lime-szeletekkel.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett az albondigas leves húsmentes golyóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!