Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ág kakukkfű
- 600 g zellergumó
- 1 db érett körte
- 150 ml fehérbor
- 1.3 l alaplé
- 200 ml tejszín
- 1 ek vaj
- 150 g kéksajt
- 1 ek cukor
- 1 ek almaecet
- só
A karamellizált körtéhez
- 2 ek cukor
- 2 db érett körte
A tálaláshoz
- 1 kis marék kókuszchips
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ág kakukkfű
- 600 g zellergumó
- 1 db érett körte
- 150 ml fehérbor
- 1.3 l alaplé
- 200 ml tejszín
- 1 ek vaj
- 150 g kéksajt
- 1 ek cukor
- 1 ek almaecet
- só
A karamellizált körtéhez
- 2 ek cukor
- 2 db érett körte
A tálaláshoz
- 1 kis marék kókuszchips
A zellerkrémleveshez hagymát felaprítjuk, és kb. 3-4 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Amikor üvegesre pirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a megpucolt, felkockázott zellert és egy darab körtét is. Így pirítjuk körülbelül 2 percig, majd felöntjük a borral. Amikor a bor szinte teljesen elpárolgott, mehet bele az alaplé is. Addig főzzük, amíg a zeller puha nem lesz. Ekkor kivesszük a levesből a kakukkfüvet, és egy botmixer segítségével leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, dobunk bele egy jó kanál vajat, és belemorzsoljuk a márványsajtot. Végül hozzáadjuk a cukrot és az almaecetet is.
A karamellizált körtéhez egy serpenyőbe 2 kanál cukrot teszünk, és beledobjuk a felkockázott körtéket is. Ekkor tesszük fel a tűzhelyre, és magas fokozaton kicsit „megkapatjuk” a körtét. Ahogy a cukor elkezd karamellizálódni és a körte levet enged, egy nagyon kellemes szirupot kapunk, ami bevonja a körtét, és nagyon szuper ízt kölcsönöz neki.
Tálalásnál kanalazzunk a levesbe a szirupos körtéből, és szórjuk meg kókuszchipsszel.
Ha tetszett a körtés zellerkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!