Street Kitchen

Zöldfűszereskelkáposzta-krémleves

Zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 gerezd
fokhagyma
300 g
kelkáposzta
3 szál
kakukkfű
2 tk
szárított majoránna
1 tk
szárított rozmaring
2 csipet
őrölt szerecsendió
só, bors
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
160 g
burgonya
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 ek
csíkozott mandula

Elkészítés

A zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves elkészítésének első lépése, hogy az olajat felhevítjük egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát és fokhagymákat. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és ez is mehet a hagymákra. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a majoránnát és a rozmaringot, mehet rá szerecsendió, só és bors, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. 

A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es  kockákra vágjuk, és a vízbe szórjuk. Amikor a burgonya is megpuhult, beledobjuk a petrezselymet, és botmixerrel alaposan lezúzzuk a levest. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy kellően selymes textúrát kapjunk, és már ehetjük is! Tányérba szedjük, és pirított, csíkozott mandulát szórunk a tetejére.

zoldfuszeres-kelkaposzta-kremleves
Zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc

Imádod a krémleveseket? Mi már nagyjából mindenből készítettünk egyet! A kelkáposzta-krémleves után így kipróbálhatsz még nagyon sok receptet, mutatunk is hármat közülük!

Sültrépa-krémleves répachipsszel

Currys póréhagyma-krémleves

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

www.streetkitchen.hu

A kelkáposztáért nem rajonganak túlságosan az emberek, pedig remek ételeket lehet belőle összedobni. Az egyik legszuperebb felhasználási módja, ha selymes, krémes levest készítetek belőle!

pictogram

Vega

Hozzávalók

1 adag
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g)
3 gerezd
fokhagyma
300 g
kelkáposzta
3 szál
kakukkfű
2 tk
szárított majoránna
1 tk
szárított rozmaring
2 csipet
őrölt szerecsendió
só, bors
800 ml
víz vagy zöldségalaplé
160 g
burgonya
0.5 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 ek
csíkozott mandula

A zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves elkészítésének első lépése, hogy az olajat felhevítjük egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát és fokhagymákat. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és ez is mehet a hagymákra. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a majoránnát és a rozmaringot, mehet rá szerecsendió, só és bors, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével. 

A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es  kockákra vágjuk, és a vízbe szórjuk. Amikor a burgonya is megpuhult, beledobjuk a petrezselymet, és botmixerrel alaposan lezúzzuk a levest. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy kellően selymes textúrát kapjunk, és már ehetjük is! Tányérba szedjük, és pirított, csíkozott mandulát szórunk a tetejére.

zoldfuszeres-kelkaposzta-kremleves
Zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc

Imádod a krémleveseket? Mi már nagyjából mindenből készítettünk egyet! A kelkáposzta-krémleves után így kipróbálhatsz még nagyon sok receptet, mutatunk is hármat közülük!

Sültrépa-krémleves répachipsszel

Currys póréhagyma-krémleves

Air fryerben sült sütőtökből pikáns krémleves

Ha tetszett a Zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept