A zöldfűszeres kelkáposzta-krémleves elkészítésének első lépése, hogy az olajat felhevítjük egy lábasban, majd üvegesre pirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát és fokhagymákat. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és ez is mehet a hagymákra. Hozzádobjuk a kakukkfüvet, a majoránnát és a rozmaringot, mehet rá szerecsendió, só és bors, majd felöntjük a vízzel vagy alaplével.
A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vízbe szórjuk. Amikor a burgonya is megpuhult, beledobjuk a petrezselymet, és botmixerrel alaposan lezúzzuk a levest. Egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy kellően selymes textúrát kapjunk, és már ehetjük is! Tányérba szedjük, és pirított, csíkozott mandulát szórunk a tetejére.

- Elkészítési idő: 40-45 perc