Hozzávalók
- 20 g vaj
- 300 g póréhagyma
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 1 ½ tk curry-fűszerkeverék
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 100 ml habtejszín
A tálaláshoz
- pár szál snidling
- 2 ek pirított hagyma
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 300 g póréhagyma
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 1 ½ tk curry-fűszerkeverék
- 1 l zöldségalaplé vagy víz
- 100 ml habtejszín
A tálaláshoz
- pár szál snidling
- 2 ek pirított hagyma
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és mehet is rá a felkarikázott póréhagyma. Sózzuk, borsozzuk és 8-10 percig fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és még egy percig hőkezeljük. Ezután rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit és a fűszerkeveréket is. Felöntjük az alaplével, és fedő alatt addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Turmixgép vagy botmixer segítségével lepürésítjük a levest. A tejszínnel együtt még egyszer felforraljuk, és már tálalhatjuk is, kevés zöldfűszerrel és pirított hagymával megszórva.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a currys póréhagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!