A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 30 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek almaecet
- bő olaj a sütéshez
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 500 g sárgarépa
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 30 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek almaecet
- bő olaj a sütéshez
A sültrépa-krémleves első lépéseként a répát megpucoljuk, 50 g-ot mandolinnal vékonyra szeletelünk, és leitatjuk róla a nedvességet, a többit 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és egy tepsire rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel és hozzáadjuk az elősütött répát. Felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a répát. Ha a répa már puha, hozzáadjuk az ecetet, és botmixerrel krémesítjük.
A leszárított répaszeleteket 160 fokos olajban 2 perc alatt ropogósra sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre. Ezzel tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sültrépa-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!