Street Kitchen

Zöldségeskötött-tésztaleves

Zöldséges kötött-tészta leves

Hozzávalók
A tésztához
1 fej
hagyma
2 ek
zsír
só, bors
2 tk
pirospaprika
100 g
liszt
1 db
tojás
1 mk
olaj
A leveshez
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
1 ek
liszt
2 l
víz vagy alaplé
só, bors
1 db
burgonya
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A kötött-tészta leves lelke a jó kis hagymás zsír, amit a tésztába töltünk. Ehhez a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben, a zsíron egy nagy csipet sóval és borssal megszórva megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, kevergetve egy percig tovább pirítjuk, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a lisztet egy csipet sóval összekeverjük, beleütjük a tojást, majd mehet bele az olaj, és alaposan összegyúrjuk.

A leveshez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a fehérrépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, majd a hagyma mellé dobjuk, és kicsit megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, amit kicsit kevergetve lepirítunk, majd felöntjük a víz vagy az alaplé felével, hogy feloldja a lepirult lisztet, és jöhet a maradék folyadék, ezután megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pihentetett tésztát elfelezzük, vékonyra nyújtjuk, majd a paprikás, dinsztelt hagyma felét rákanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tésztából mindig 1,5-2 cm-t visszahajtunk, és alatta elvágjuk a tésztát. Így egy félbehajtott, paprikás hagymával töltött, hosszú metéltet kapunk. A tészta és a paprikás hagyma másik felével is így járunk el. A hosszú tészta elején kötünk egy csomót, majd eltépjük, és lisztezett felületre félretesszük. Ezt addig ismételgetjük, amíg elfogy a tészta.

Amikor a répa a levesben nagyjából megpuhult, beledobjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott krumplit, és így főzzük tovább. Amikor az összes zöldség háromnegyedig megpuhult, beledobjuk a tésztacsomóinkat, valamint a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet, és 9-12 perc alatt készre főzzük. A tésztából kioldódó íz teszi igazán különlegessé ezt a levest, amit frissen aprított petrezselyemmel megszórva már tálalhatunk is.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Összesen: 75 perc
Zöldséges kötött-tészta leves
Zöldséges kötött-tészta leves

Ezek a levesek is érdekelhetnek:

Három nővér leves

Paprikás borsóleves csirkével

www.streetkitchen.hu

Fűszeres, zöldséges, és szuper finom leves, amely őszre, télre, de valójában bármely évszakra tökéletes.

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
1 fej
hagyma
2 ek
zsír
só, bors
2 tk
pirospaprika
100 g
liszt
1 db
tojás
1 mk
olaj
A leveshez
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 szál
fehérrépa
1 ek
liszt
2 l
víz vagy alaplé
só, bors
1 db
burgonya
200 g
fagyasztott zöldborsó
1 csokor
petrezselyem

A kötött-tészta leves lelke a jó kis hagymás zsír, amit a tésztába töltünk. Ehhez a hagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben, a zsíron egy nagy csipet sóval és borssal megszórva megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával, kevergetve egy percig tovább pirítjuk, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a lisztet egy csipet sóval összekeverjük, beleütjük a tojást, majd mehet bele az olaj, és alaposan összegyúrjuk.

A leveshez a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a fehérrépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, majd a hagyma mellé dobjuk, és kicsit megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel, amit kicsit kevergetve lepirítunk, majd felöntjük a víz vagy az alaplé felével, hogy feloldja a lepirult lisztet, és jöhet a maradék folyadék, ezután megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pihentetett tésztát elfelezzük, vékonyra nyújtjuk, majd a paprikás, dinsztelt hagyma felét rákanalazzuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tésztából mindig 1,5-2 cm-t visszahajtunk, és alatta elvágjuk a tésztát. Így egy félbehajtott, paprikás hagymával töltött, hosszú metéltet kapunk. A tészta és a paprikás hagyma másik felével is így járunk el. A hosszú tészta elején kötünk egy csomót, majd eltépjük, és lisztezett felületre félretesszük. Ezt addig ismételgetjük, amíg elfogy a tészta.

Amikor a répa a levesben nagyjából megpuhult, beledobjuk a megtisztított, nagyobb kockákra vágott krumplit, és így főzzük tovább. Amikor az összes zöldség háromnegyedig megpuhult, beledobjuk a tésztacsomóinkat, valamint a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet, és 9-12 perc alatt készre főzzük. A tésztából kioldódó íz teszi igazán különlegessé ezt a levest, amit frissen aprított petrezselyemmel megszórva már tálalhatunk is.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Összesen: 75 perc
Zöldséges kötött-tészta leves
Zöldséges kötött-tészta leves

Ezek a levesek is érdekelhetnek:

Három nővér leves

Paprikás borsóleves csirkével

Ha tetszett a Zöldséges kötött-tészta leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept