Hirdetés

Paprikás borsóleves csirkével

Hozzávalók

6
főre
+
kb. 30 ml olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell
1 szál répa (kb. 100 g)
½ szál fehérrépa (kb. 50 g)
300 g zöldborsó
2 ek édes darált paprika
1 ek sűrített paradicsom (kb. 20 g)
só, bors
2 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A habaráshoz

kb. 50 g tejföl
kb. 10 g liszt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paprikás borsóleves csirkével

Sokan meglepődtek még itt a szerkesztőségben is, hogy nálunk paprikás a borsóleves. Én meg azon lepődöm meg, amikor nem az. :) És ezt a piros borsólevest most egy kis csirkével tettem még ízletesebbé, hogy a vegetáriánus kollégák messziről elkerüljék. :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
kb. 30 ml olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell
1 szál répa (kb. 100 g)
½ szál fehérrépa (kb. 50 g)
300 g zöldborsó
2 ek édes darált paprika
1 ek sűrített paradicsom (kb. 20 g)
só, bors
2 tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem

A habaráshoz

kb. 50 g tejföl
kb. 10 g liszt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A paprikás borsóleves elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Magas hőfokon addig főzzük, míg a víz elpárolog, és ismét sülni nem kezd a hagyma. Ekkor újra felöntjük vízzel, és ismét addig főzzük, míg sülni nem kezd a hagyma. Ez azért fontos, mert nem főzzük olyan hosszú ideig a levest, hogy a hagymának legyen ideje szétfőni. 

Mikor elpárolgott a víz, rárakjuk a kis kockára vágott csirkemellet, 1-2 perc pirítás után a vékony karikákra vágott répát és fehérrépát, majd a zöldborsót is. További 1-2 perc pirítás után hozzáadjuk a darált paprikakrémet és a sűrített paradicsomot is. Elkeverjük, majd felöntjük kb. 1,7 l vízzel. Mikor felforrt a leves, sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a tetejét a pirospaprikával. Közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. 

Mikor megfőttek a zöldségek, elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, felöntjük 2 merőkanálnyi forró levessel, majd ismét csomómentesre keverjük, és lassan hozzácsurgatjuk a leveshez. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet.

A levest friss, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.  

Paprikás borsóleves csirkével
Paprikás borsóleves csirkével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több zöldborsós recept:

Spenótos-zöldborsós pelmenyi
Klasszik zöldborsófőzelék
Zöldborsós bulgurrizottó natúr csirkemellel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?