A medvehagymapesztó elkészítése egyszerűbb, mint gondolnátok. Először a medvehagymát apróra vágjuk, majd a bazsalikom, az olívaolaj, a só és a bors, a parmezán és a tökmag társaságában egy aprítóba vagy turmixba rakjuk, és az egészet lezúzzuk. Ha elkészült a krémes pesztó, egy üvegbe pakoljuk, és egy pici olívaolajat öntünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg. 2 hétig simán eláll így a hűtőben.
Mi más készülhetne a medvehagymából, mint pesztó?! Tökéletes húsokhoz, tésztára, pirítósra, melegszendvicsre.
Hozzávalók
1 közepes üveghez
2 csokor
medvehagyma
(kb. 80 g/csokor)
0.5 csokor
bazsalikom
150 ml
olívaolaj
só, bors
40 g
reszelt parmezán
30 g
pirított tökmag
A medvehagymapesztó elkészítése egyszerűbb, mint gondolnátok. Először a medvehagymát apróra vágjuk, majd a bazsalikom, az olívaolaj, a só és a bors, a parmezán és a tökmag társaságában egy aprítóba vagy turmixba rakjuk, és az egészet lezúzzuk. Ha elkészült a krémes pesztó, egy üvegbe pakoljuk, és egy pici olívaolajat öntünk a tetejére, hogy ne barnuljon meg. 2 hétig simán eláll így a hűtőben.
Ha tetszett a Tökmagos medvehagymapesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!