Hirdetés
Green Kitchen

Alap pesztórecept

Hozzávalók

1
kisebb üvegnyihez
+
15 g fenyőmag
1 óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
só, bors
5 ek nem extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Alap pesztórecept

Ha ettetek már Olaszországban pesztós ételt, akkor ez az íz biztosan ismerős lesz nektek. Ha pedig nem, akkor most ki tudjátok próbálni, milyen az igazi pesztó: abszolút erős, tömény bazsalikomízű, semmi savanykás utóízzel, a parmezán, a fenyőmag és a fokhagyma pedig épphogy csak visszaköszön benne.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
kisebb üvegnyihez
+
15 g fenyőmag
1 óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
só, bors
5 ek nem extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Legtöbbször azért nem extra szűz olajat használnak hozzá az olaszok, mert annak az olajnak tényleg nagyon erőteljes íze van, ami elnyomhatja a bazsalikomot. De ha nektek csak olyan van otthon, az is jó, csak használjatok kevesebbet. 🙂

Az alap pesztó elkészítése végtelenül egyszerű. A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, a fenyőmagot és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, kicsit lezúzzuk, majd mehet bele a bazsalikomlevél és az olívaolaj. Üvegben, egy kevés olajjal a tetején hetekig eláll hűtőben.

Alap pesztó
Alap pesztó

Ha tetszett az alap pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több pesztó:

Zöld pesztós-húsos tortellini

Pesztós-zöldbabos csirke

Pesztós minipizza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások