Hirdetés

Alap pesztórecept

Hozzávalók

1
kisebb üvegnyihez
+
15 g fenyőmag
1 óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
só, bors
5 ek nem extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Alap pesztórecept

Ha ettetek már Olaszországban pesztós ételt, akkor ez az íz biztosan ismerős lesz nektek. Ha pedig nem, akkor most ki tudjátok próbálni, milyen az igazi pesztó: abszolút erős, tömény bazsalikomízű, semmi savanykás utóízzel, a parmezán, a fenyőmag és a fokhagyma pedig épphogy csak visszaköszön benne.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
kisebb üvegnyihez
+
15 g fenyőmag
1 óriás csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
15 g parmezán
só, bors
5 ek nem extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Legtöbbször azért nem extra szűz olajat használnak hozzá az olaszok, mert annak az olajnak tényleg nagyon erőteljes íze van, ami elnyomhatja a bazsalikomot. De ha nektek csak olyan van otthon, az is jó, csak használjatok kevesebbet. 🙂

Az alap pesztó elkészítése végtelenül egyszerű. A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítjuk, hagyjuk kihűlni. A bazsalikom leveleit letépkedjük. Egy aprítógépbe dobjuk a fokhagymát, a fenyőmagot és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, kicsit lezúzzuk, majd mehet bele a bazsalikomlevél és az olívaolaj. Üvegben, egy kevés olajjal a tetején hetekig eláll hűtőben.

Alap pesztó
Alap pesztó

Ha tetszett az alap pesztó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több pesztó:

Zöld pesztós-húsos tortellini

Pesztós-zöldbabos csirke

Pesztós minipizza

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások