Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
1 db citrom
2 szelet bacon
1 fej hagyma (kisebb)
1 ek olívaolaj
1 db csirkemell
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 szál friss tárkony
200 ml tejszín
250 g zöldségpenne
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

15 perces baconös csirke zöldségpennével

Egy laza megúszós és fehérjében gazdag kajára vágysz? Akkor nem kell tovább várnod, hiszen most megmutatom, milyen király dolgot tudsz összedobni a zöldségtésztához. Ja, és gluténmentes! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
57
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db citrom
2 szelet bacon
1 fej hagyma (kisebb)
1 ek olívaolaj
1 db csirkemell
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 szál friss tárkony
200 ml tejszín
250 g zöldségpenne
só, bors
Bevásárlólistához adom

A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivesszük és félrerakjuk. 

A bacont csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd lepirítjuk. Amikor ez kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és az olívaolajat, és ezt is lepirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, és mehet a hagymás baconhöz, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, majd az egészet jól átpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd felöntjük tejszínnel, és felforraljuk.

A tésztához egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a tésztát, majd 7 percig főzzük. Ezután leszűrjük, összekeverjük a raguval, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Baconös csirke zöldségpennével

Ha tetszett a baconös csirke zöldségpennével, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások