Hozzávalók
- 1 db citrom
- 2 szelet bacon
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál friss tárkony
- 200 ml tejszín
- 250 g zöldségpenne
- só, bors
Hozzávalók
- 1 db citrom
- 2 szelet bacon
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál friss tárkony
- 200 ml tejszín
- 250 g zöldségpenne
- só, bors
A citromot egy vágódeszkán kicsit meghengergetjük, félbevágjuk, majd vágási felületével lefelé száraz, forró serpenyőbe nyomjuk, pár percet sütjük, amíg megpirul, ezután kivesszük és félrerakjuk.
A bacont csíkokra vágjuk és a serpenyőbe dobjuk, majd lepirítjuk. Amikor ez kész, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát és az olívaolajat, és ezt is lepirítjuk. A csirkemellet felkockázzuk, és mehet a hagymás baconhöz, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, majd az egészet jól átpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt, majd felöntjük tejszínnel, és felforraljuk.
A tésztához egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a tésztát, majd 7 percig főzzük. Ezután leszűrjük, összekeverjük a raguval, majd olívaolajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a baconös csirke zöldségpennével, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!