Hirdetés
Instant

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Hozzávalók

6
főre
+
1 ½ kg csirkefelsőcomb-filé
só, bors
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma (200 g)
4 gerezd fokhagyma
500 g barna csiperke
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor kakukkfű
300 ml portói
1.2 l csirkealaplé
1 ek mustár
300 ml tejszín
1 db padlizsán
½-1 ek keményítő
1 csokor petrezselyem
500 g farfalle
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Ha nincs ötletetek, mit kezdjetek egy kis csirkecombbal, akkor rittyentsetek belőle egy ragut, mint pl. ez. Ha éppen nem találnátok portóit, nyugodtan helyettesítsétek marsala borral, azzal szinte ugyanolyan eredményt értek el.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
1 ½ kg csirkefelsőcomb-filé
só, bors
5 - 6 ek olaj
1 fej hagyma (200 g)
4 gerezd fokhagyma
500 g barna csiperke
1 kis csokor zsálya
1 kis csokor kakukkfű
300 ml portói
1.2 l csirkealaplé
1 ek mustár
300 ml tejszín
1 db padlizsán
½-1 ek keményítő
1 csokor petrezselyem
500 g farfalle
Bevásárlólistához adom

A gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptjénél a csirkecombokat sózzuk, illetve borsozzuk, majd egy lábasban, nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, aztán kiszedjük és félrerakjuk. Ugyanabban a lábasban lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt csiperke felét (végig magas hőmérsékleten), rádobjuk a felaprított zöldfűszereket, majd felöntjük a portóival, és a negyedére forraljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, felforraljuk, és egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a csirkecombokat, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhult és a szószunk redukálódott. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt is.

A maradék gombát félbevágjuk, és egy füstölgő serpenyőben pár evőkanál olajon, néhány perc alatt megkapatjuk, barnára pirítjuk, majd mehet az egész a raguhoz. Ugyanígy teszünk a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott padlizsánnal is. Összerottyantjuk, majd ha túl hígnak találjuk a mártásunkat, egy kis hideg vízzel elkevert keményítővel sűríthetünk rajta. A végén megszórjuk a ragut apróra vágott petrezselyemmel, és főtt tésztával tálaljuk.

Gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval

Ha tetszett a gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások