A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma (200 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g barna csiperke
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor kakukkfű
- 300 ml portói
- 1.2 l csirkealaplé
- 1 ek mustár
- 300 ml tejszín
- 1 db padlizsán
- ½-1 ek keményítő
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g farfalle
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg csirkefelsőcomb-filé
- só, bors
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma (200 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g barna csiperke
- 1 kis csokor zsálya
- 1 kis csokor kakukkfű
- 300 ml portói
- 1.2 l csirkealaplé
- 1 ek mustár
- 300 ml tejszín
- 1 db padlizsán
- ½-1 ek keményítő
- 1 csokor petrezselyem
- 500 g farfalle
A gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptjénél a csirkecombokat sózzuk, illetve borsozzuk, majd egy lábasban, nagyon magas hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, aztán kiszedjük és félrerakjuk. Ugyanabban a lábasban lepirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt csiperke felét (végig magas hőmérsékleten), rádobjuk a felaprított zöldfűszereket, majd felöntjük a portóival, és a negyedére forraljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a mustárt, felforraljuk, és egy botmixerrel turmixoljuk. Visszatesszük a csirkecombokat, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhult és a szószunk redukálódott. Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejszínt is.
A maradék gombát félbevágjuk, és egy füstölgő serpenyőben pár evőkanál olajon, néhány perc alatt megkapatjuk, barnára pirítjuk, majd mehet az egész a raguhoz. Ugyanígy teszünk a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott padlizsánnal is. Összerottyantjuk, majd ha túl hígnak találjuk a mártásunkat, egy kis hideg vízzel elkevert keményítővel sűríthetünk rajta. A végén megszórjuk a ragut apróra vágott petrezselyemmel, és főtt tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a gombás-padlizsános csirkeragu farfalléval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!