Megúszós kaják

Házibazsalikompesztóstészta

Házi bazsalikompesztós tészta

Hozzávalók
A pesztóhoz
15 g
pirított fenyőmag
30 g
reszelt parmezán
80 - 100 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 nagy csokor
friss bazsalikomlevél
A tésztához
150 g
linguine
A mártáshoz
200 g
csirkemell
2 db
salottahagyma
0.5 db
cukkini
só, bors
1 ek
friss citromlé
0.5 db
citrom reszelt héja
150 ml
tésztafőző víz
50 g
vaj

Elkészítés

A házi bazsalikompesztóhoz egy mozsárban vagy aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat, és csak a végén sózzuk meg. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, közben félrerakjuk a főzővizet.

A mártáshoz a vaj felét megbarnítjuk egy kicsit a serpenyőben, rádobjuk a vékonyan felszeletelt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk az apróra vágott salottahagymát, negyed cikkekbe vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük a citromhéjat és 3-4 percig pirítjuk.

Felöntjük a főzővízzel, beforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék vajat. A pesztót is beleforgatjuk, mehet bele a tészta, egyet forralunk rajta és meg is vagyunk.

Elkészítési idő: 40 perc

hazi-bazsalikompesztos-teszta
(Fotó: Street Kitchen)

Bazsalikomos kaják minden mennyiségben:

Ricottás-bazsalikomos tagliatelle

Turbóerő tészta spenóttal és bazsalikommal

Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal

www.streetkitchen.hu

Gyors, tápláló tészta, tökéletesen fel tudjátok használni hozzá a rengeteg friss bazsalikomot. A pesztóból csináljatok dupla adagot, mert ezek után tuti, hogy mindenre ezt akarjátok majd kenni!

Hozzávalók

2 főre
A pesztóhoz
15 g
pirított fenyőmag
30 g
reszelt parmezán
80 - 100 ml
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
1 nagy csokor
friss bazsalikomlevél
A tésztához
150 g
linguine
A mártáshoz
200 g
csirkemell
2 db
salottahagyma
0.5 db
cukkini
só, bors
1 ek
friss citromlé
0.5 db
citrom reszelt héja
150 ml
tésztafőző víz
50 g
vaj

A házi bazsalikompesztóhoz egy mozsárban vagy aprítóban lezúzzuk a hozzávalókat, és csak a végén sózzuk meg. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, közben félrerakjuk a főzővizet.

A mártáshoz a vaj felét megbarnítjuk egy kicsit a serpenyőben, rádobjuk a vékonyan felszeletelt csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk az apróra vágott salottahagymát, negyed cikkekbe vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, ráreszeljük a citromhéjat és 3-4 percig pirítjuk.

Felöntjük a főzővízzel, beforraljuk, majd hozzáadjuk a maradék vajat. A pesztót is beleforgatjuk, mehet bele a tészta, egyet forralunk rajta és meg is vagyunk.

Elkészítési idő: 40 perc

hazi-bazsalikompesztos-teszta
(Fotó: Street Kitchen)

Bazsalikomos kaják minden mennyiségben:

Ricottás-bazsalikomos tagliatelle

Turbóerő tészta spenóttal és bazsalikommal

Vegán karalábéfőzelék bazsalikommal

Ha tetszett a Házi bazsalikompesztós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept