Hozzávalók
- 200 g tagliatelle
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 200 g ricotta
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 100 ml tésztafőző víz
Hozzávalók
- 200 g tagliatelle
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 200 g ricotta
- 100 ml tejszín
- só, bors
- 100 ml tésztafőző víz
Először felrakjuk lobogó vízben főni a tésztát, kb. 10 perc, mire elkészül al dentére. Ez idő alatt elkészül a szószunk. Felaprítjuk a hagymát, majd egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a hagymát. Ha aranybarna színt kapott, mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, majd tovább pirítjuk. Apróra vágjuk a friss, mosott bazsalikomot, majd hozzádobjuk az alapunkhoz és jól elkeverjük.
Mehet hozzá a ricotta és a tejszín is, alaposan elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és a ragunkhoz rakunk egy keveset a főzővízből. Mikor a ragu felforrt, levesszük a tűzről és összeforgatjuk a tésztával. Friss bazsalikomlevéllel és frissen őrölt borssal tálaljuk. Tényleg kevesebb egyszerű tésztareceptet találhattok ennél, ami egyben egy ízbomba is!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a bazsalikomos tagliatelle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy gyors tésztánál nincs egyszerűbb, megúszósabb de cuccosabb kaja se! Ha folyamatos időhiányban szenvedsz, nézz rá ezekre a király receptekre, nem fogsz bennük csalódni! Krémesek, ízesek…és hamar elkészülnek!
Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel
Csőben sült marhahúsos-gombás penne
15 perces spenótos-ricottás penne