Vegán
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 fej karalábé
- 3 - 4 db karalábélevél
- 700 ml növényi tej
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 tk fokhagyma-granulátum
- 3 ek étkezési keményítő
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 4 fej karalábé
- 3 - 4 db karalábélevél
- 700 ml növényi tej
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 tk fokhagyma-granulátum
- 3 ek étkezési keményítő
A vegán karalábéfőzelék elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Megpucoljuk a karalábékat, és a héját apróra vágva, a karalábélevelekkel együtt a hagymára dobjuk. Tovább pirítjuk, közben a karalábékat egyforma, apró kockákra vágjuk. A hagymás, karalábéhéjas alapunkat felöntjük a növényi tejjel, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk az aprított bazsalikomot, beleszórjuk a fokhagyma-granulátumot, majd 5-6 percig főzzük. Ezután turmixgépben leturmixoljuk az alapot, és visszaöntjük a lábasba.
Mehetnek a lábasba a karalábékockák, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Mikor a karalábé ressre főtt, két merőkanálnyi levet kiveszünk az alapból, hozzáöntünk egy kevés hideg növényi tejet, és elkeverjük benne a keményítőt. Ezt a keményítős sűrítést a főzelékünk folyamatos kevergetése mellett beleöntjük a lábasba. 3-4 perc után a karalábéfőzelék besűrűsödik, és kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!