Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A paradicsomleveshez

1 fej hagyma
2 szál zellerszár (2 szál = 1/4 gumós zeller)
1 csokor zellerzöld
50 ml olaj
700 g passzírozott paradicsom
1 tk pirospaprika
½ tk oregánó
½ tk bors
1 ek cukor
4 ek betűtészta
1 - 1 ½ tk liszt

A grízes tésztához

80 g vaj
350 g búzadara
1 tk só
400 g szélesmetélt

A tálaláshoz

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legretróbb ebédmenü: paradicsomleves és grízes tészta

Ezt a két ételt így érdemes elkészíteni, gyors, laktató, és biztos szép emlékeket fog idézni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A paradicsomleveshez

1 fej hagyma
2 szál zellerszár (2 szál = 1/4 gumós zeller)
1 csokor zellerzöld
50 ml olaj
700 g passzírozott paradicsom
1 tk pirospaprika
½ tk oregánó
½ tk bors
1 ek cukor
4 ek betűtészta
1 - 1 ½ tk liszt

A grízes tésztához

80 g vaj
350 g búzadara
1 tk só
400 g szélesmetélt

A tálaláshoz

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A retró ebédmenü egyik eleme a paradicsomleves. Ehhez a hagymát finomra, a szárzellert nagyobb darabokra vágjuk, a zellerzöldet pedig rusztikusan felaprítjuk. Egy lábasban 50 ml olajat hevítünk közepesen erős lángon, majd beledobjuk a hagymát és a szárzellert. Kevergetve üvegesre pirítjuk, majd felöntjük egy kevés passzírozott paradicsommal, és megszórjuk a pirospaprikával. Néha átkeverve összeforraljuk, majd felöntjük a maradék paradicsommal, és összefőzzük. Oregánóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd félretesszük, és alacsony lángon melegen tartjuk.

A grízes tésztához egy közepes lángon hevített lábasba tesszük a vajat, rászórjuk a búzadarát, majd alacsonyabb hőmérsékleten, sokszor átkeverve, zsemleszínűre pirítjuk. Beleszórjuk a sót, felöntjük kb. fél liter forró vízzel, fedő alatt egy percig főzzük, majd félretesszük, hogy a búzadara magába szívja a folyadékot.

A tésztához 2 liter vizet forralunk egy csapott evőkanál sóval, majd megfőzzük benne a szélesmetéltet.

Közben a leveshez hozzáadjuk az aprított zellerzöldet, majd beleszűrjük a grízes tészta főzővizét. A leszűrt tésztát a főzőedényében összekeverjük a búzadarával, majd lefedve félretesszük.

Ha felforrt a paradicsomleves, beleszórjuk a betűtésztát, és készre főzzük benne. A sűrítéshez 1-1,5 teáskanál lisztet kikeverünk 30 ml vízzel, majd a leveshez adjuk, és készre forraljuk. Jó étvágyat a retró ebédmenü elfogyasztásához!

Retró ebédmenü
Retró ebédmenü
  • előkészítési idő: 5 perc
  • elkészítési idő: 40 perc
  • összesen: kb. 45 perc

Ha tetszett a retró ebédmenü, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?