Megúszós kaják

Sajtos-tejfölösmedvetalp

Sajtos-tejfölös medvetalp

Hozzávalók
400 g
krumpli
1 db
tojás
230 g
liszt
1 l
olaj
A tetejére
175 g
tejföl
0.5 gerezd
fokhagyma
120 g
reszelt sajt

Elkészítés

Mi egyébként otthon baracklekvárral ettük, például egy jó gulyás után, de most a sajtos-tejfölös változat mellett tettem le a voksom. Nem volt rossz döntés!

A burgonyákat enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, 4-be vágjuk őket, hogy minél jobban távozni tudjon belőlük a gőz, így nem lesz „vizes” a tésztánk, mert a felesleges nedvesség távozik a krumpliból. Miután kellően kihűltek, egy krumplinyomó segítségével egy tálba nyomjuk a burgonyát, sózzuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. 

Enyhén olajos felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel vagy derelyevágóval kb. 15 x 5 cm-es téglalapot vágunk belőle, a közepüket kicsit bevágjuk, és kb. 160 fokos olajban, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, megkenjük vele a medvetalpakat, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre. De az igazán menők lekvárt is kenhetnek rá. ;) :D   

Sajtos-tejfölös medvetalp
Sajtos-tejfölös medvetalp

 

Még több sajtos-tejfölös recept:

Kolbászos-sajtos-tejfölös penne besütve

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

www.streetkitchen.hu

Hogy miért medvetalp a neve? Joggal merül fel bennünk a kérdés. Mert a nagyi azt mondta, és kész. :)

Hozzávalók

12 darabhoz
400 g
krumpli
1 db
tojás
230 g
liszt
1 l
olaj
A tetejére
175 g
tejföl
0.5 gerezd
fokhagyma
120 g
reszelt sajt

Mi egyébként otthon baracklekvárral ettük, például egy jó gulyás után, de most a sajtos-tejfölös változat mellett tettem le a voksom. Nem volt rossz döntés!

A burgonyákat enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, 4-be vágjuk őket, hogy minél jobban távozni tudjon belőlük a gőz, így nem lesz „vizes” a tésztánk, mert a felesleges nedvesség távozik a krumpliból. Miután kellően kihűltek, egy krumplinyomó segítségével egy tálba nyomjuk a burgonyát, sózzuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. 

Enyhén olajos felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy késsel vagy derelyevágóval kb. 15 x 5 cm-es téglalapot vágunk belőle, a közepüket kicsit bevágjuk, és kb. 160 fokos olajban, oldalanként 1,5-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, megkenjük vele a medvetalpakat, majd reszelt sajtot szórunk a tetejükre. De az igazán menők lekvárt is kenhetnek rá. ;) :D   

Sajtos-tejfölös medvetalp
Sajtos-tejfölös medvetalp

 

Még több sajtos-tejfölös recept:

Kolbászos-sajtos-tejfölös penne besütve

Sajtos-tejfölös-baconös galuska

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Ha tetszett a sajtos-tejfölös medvetalp receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése