Hozzávalók
A húshoz
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 ek olaj
- 400 g tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- ½ db szerecsendió
- 300 g reszelt sajt (lehet füstölt sajt is)
A sült zöldségekhez
- 700 g sárgarépa
- 700 g fehérrépa vagy paszternák
- 500 g vöröshagyma
- 50 ml olívaolaj
- só
Hozzávalók
A húshoz
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 ek olaj
- 400 g tejföl
- 1 mk fokhagymapor
- ½ db szerecsendió
- 300 g reszelt sajt (lehet füstölt sajt is)
A sült zöldségekhez
- 700 g sárgarépa
- 700 g fehérrépa vagy paszternák
- 500 g vöröshagyma
- 50 ml olívaolaj
- só
A sajtos-tejfölös csirke elkészítéséhez a csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és megkenjük vékonyan mustárral. Olajozott tepsibe tesszük a szeleteket, a tejfölt pedig kikeverjük a fokhagymaporral, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, és ráöntjük a húsra, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tálban jól összeforgatjuk az olívaolajjal.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva és 180 fokon 45-50 percig sütjük, majd tálalás előtt megsózzuk.
Ha tetszett a sajtos-tejfölös csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!