Hirdetés

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Hozzávalók

Hozzávalók
2 - 4
főre
+

A húshoz

500 g csirkemellfilé
só, bors
1 ek mustár
1 ek olaj
400 g tejföl
1 mk fokhagymapor
½ db szerecsendió
300 g reszelt sajt (lehet füstölt sajt is)

A sült zöldségekhez

700 g sárgarépa
700 g fehérrépa vagy paszternák
500 g vöröshagyma
50 ml olívaolaj
Hirdetés

Füstölt sajtos-tejfölös csirke sült zöldségekkel

Kiskoromban, ha bármikor anyukám megkérdezte mi legyen az ebéd, mindig rávágtam hogy SAJTOS CSIRKE! Ez a kaja, azóta is az egyik kedvencem, és elkészíteni is nagyon egyszerű. Most sült zöldségekkel készítettem, de lehet akár krumplipürével, vagy rizzsel is enni, mindenhogy nagyon finom. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2 - 4
főre
+

A húshoz

500 g csirkemellfilé
só, bors
1 ek mustár
1 ek olaj
400 g tejföl
1 mk fokhagymapor
½ db szerecsendió
300 g reszelt sajt (lehet füstölt sajt is)

A sült zöldségekhez

700 g sárgarépa
700 g fehérrépa vagy paszternák
500 g vöröshagyma
50 ml olívaolaj

A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát, és megkenjük vékonyan mustárral. Olajozott tepsibe tesszük a szeleteket, a tejfölt pedig kikeverjük a fokhagymaporral, reszelt szerecsendióval, sóval, borssal, és ráöntjük a húsra, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

A zöldségeket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy tálban jól összeforgatjuk az olívaolajjal.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, jól szétszórva és 180 fokon 45-50 percig sütjük, majd tálalás előtt megsózzuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások