Csirkehúsos ételek

Szőlőscsirkemáj

Szőlős csirkemáj

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
0.5 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemáj
1 tk
sűrített paradicsom
2 tk
kristálycukor
300 g
fehér szőlő
200 g
ecetes gyöngyhagyma
só, bors
1 mk
fűszerpaprika
250 ml
víz
1 tk
keményítő

Elkészítés

A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepesen erős hőfokon kissé megpirítjuk. Magasabbra kapcsoljuk a hőfokot, és beletesszük a serpenyőbe a májat is, amit kb. 2 perc alatt alaposan körbepirítunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot és kb. fél percig pirítjuk, majd beletesszük a szőlőt és a lecsepegtetett gyöngyhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, majd 1 perc pirítás után felöntjük 200 ml vízzel, és erős lángon 1-2 percig forraljuk. A maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a ragunkat. Tetszés szerint főtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.

szolos-csirkemaj-1
Szőlős csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A csirkemáj, ahogy a csirke többi része, sokféleképp felhasználható. Jöjjenek mi kedvenceink:

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Lecsós pirított csirkemáj

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

www.streetkitchen.hu

A Szőlős receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Amikor ezt az ételt készítettem, a bázison pár embernek kikerekedett a szeme. Nem tudták még, mi vár rájuk. :) Miután megkóstolták, többen is mondták, hogy a fene se gondolta volna, hogy a máj és a szőlő ilyen jó párosítás. Most már tudják. ;)

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
0.5 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemáj
1 tk
sűrített paradicsom
2 tk
kristálycukor
300 g
fehér szőlő
200 g
ecetes gyöngyhagyma
só, bors
1 mk
fűszerpaprika
250 ml
víz
1 tk
keményítő

A zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepesen erős hőfokon kissé megpirítjuk. Magasabbra kapcsoljuk a hőfokot, és beletesszük a serpenyőbe a májat is, amit kb. 2 perc alatt alaposan körbepirítunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a cukrot és kb. fél percig pirítjuk, majd beletesszük a szőlőt és a lecsepegtetett gyöngyhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, majd 1 perc pirítás után felöntjük 200 ml vízzel, és erős lángon 1-2 percig forraljuk. A maradék vízben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele a ragunkat. Tetszés szerint főtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.

szolos-csirkemaj-1
Szőlős csirkemáj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

A csirkemáj, ahogy a csirke többi része, sokféleképp felhasználható. Jöjjenek mi kedvenceink:

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Lecsós pirított csirkemáj

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Ha tetszett a Szőlős csirkemáj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept