Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 60 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- só
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk majoranna
- 1 tk pirospaprika
- 1 kg krumpli (tisztítva)
Hozzávalók
- 500 g csirkemáj
- 60 ml olaj
- 1 fej hagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- só
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk majoranna
- 1 tk pirospaprika
- 1 kg krumpli (tisztítva)
A lecsós csirkemáj elkészítéséhez először a májat átvizsgáljuk, ha kell, megtisztítjuk az erektől, az epétől és a szívtől. Egy erős lángon hevített serpenyőben, az olaj felén lepirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.
A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd cikkekre darabolva a hagymára tesszük. Összevágjuk a paprikát is, majd a magház és a szár nélkül a paradicsom mellé dobjuk. Sózzuk, és fűszerezzük, ezzel kész is van az alap lecsónk.
Felforrósítjuk az olaj másik felét egy erős lángon hevített serpenyőben, és készre pirítjuk a natúr májat. Ha elkészült, összeforgatjuk a lecsós alappal, és összeforraljuk.
Cikkekre vágott, sós vízben készre főzött burgonyával tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 10-15 perc
- Összesen: 20-25 perc
Ha tetszett a lecsós csirkemáj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!