Hirdetés

Lecsós pirított csirkemáj

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemáj
60 ml olaj
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 tk őrölt bors
2 tk majoranna
1 tk pirospaprika
1 kg krumpli (tisztítva)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lecsós pirított csirkemáj

A lecsós máj az egyik legjobb és leggyorsabb kaja, amit összedobhattok kb. 25 perc alatt, mégis teljes értékű ebéd vagy vacsora. Ráadásul a máj vízben oldódó vitaminokban gazdag alapanyag.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemáj
60 ml olaj
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 tk őrölt bors
2 tk majoranna
1 tk pirospaprika
1 kg krumpli (tisztítva)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lecsós csirkemáj elkészítéséhez először a májat átvizsgáljuk, ha kell, megtisztítjuk az erektől, az epétől és a szívtől. Egy erős lángon hevített serpenyőben, az olaj felén lepirítjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát.

A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd cikkekre darabolva a hagymára tesszük. Összevágjuk a paprikát is, majd a magház és a szár nélkül a paradicsom mellé dobjuk. Sózzuk, és fűszerezzük, ezzel kész is van az alap lecsónk.

Felforrósítjuk az olaj másik felét egy erős lángon hevített serpenyőben, és készre pirítjuk a natúr májat. Ha elkészült, összeforgatjuk a lecsós alappal, és összeforraljuk.

Cikkekre vágott, sós vízben készre főzött burgonyával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 10-15 perc
  • Összesen: 20-25 perc
lecsós csirkemáj
Lecsós pirított csirkemáj

Ha tetszett a lecsós csirkemáj receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csirkemájas kaja:

Csirkemájas bulgurrizottó

Csirkemájpástétomos-körtés szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?