Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+
2 db 200 g-os hátszín/vesepecsenye/rostélyos vagy rib eye
só, bors
4 ek kukoricakeményítő
olaj a sütéshez

A szószhoz

4 gerezd fokhagyma
1 - 2 tk reszelt gyömbér
friss chili (ha csípősen szeretjük, 3-4 vékony szelet)
120 ml szójaszósz (gluténmentes verzióhoz használjunk gluténmentes szójaszószt)
4 ek barna cukor
120 ml víz
2 szál újhagyma (zöld része)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szupergyors mongóliai marha

Szalai Matyi A Konyhafőnökben már bizonyított, most a Street Kitchen konyhájában csillogtatta meg főzőtudását. Egy szupergyors kaját dobott össze nektek marhahúsból. Szerencsére az ujjai ezúttal nem bánták a szeletelést. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db 200 g-os hátszín/vesepecsenye/rostélyos vagy rib eye
só, bors
4 ek kukoricakeményítő
olaj a sütéshez

A szószhoz

4 gerezd fokhagyma
1 - 2 tk reszelt gyömbér
friss chili (ha csípősen szeretjük, 3-4 vékony szelet)
120 ml szójaszósz (gluténmentes verzióhoz használjunk gluténmentes szójaszószt)
4 ek barna cukor
120 ml víz
2 szál újhagyma (zöld része)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húst vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Egy mély tálban a húst a kukoricakeményítővel jól átforgatjuk. Előveszünk egy wokot vagy egy mély falú serpenyőt, egy kis olajat öntünk bele, és 5-6 perc alatt kérgesítjük a húst. Miután szép kérget kapott, kivesszük a serpenyőből, és egy szalvétával bélelt tálba tesszük. A serpenyőt ne mossuk el, szüksègünk lesz mèg rá.

A szószhoz a fokhagymát apróra vágjuk, a gyömbért lereszeljük (ha van, akkor gyömbérreszelőn, ha nincs, akkor a hagyományos reszelő csillagfejes részén).

Ha szeretnénk megbolondítani, akkor egy kis chilit vágjunk fel vékony szeletekre. 

Ugyanabban a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beletesszük a fokhagymát és a gyömbért, és kicsit pirítjuk, amíg az illóolajok elkezdenek felszabadulni. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a barna cukrot és a vizet. Ezt visszaredukáljuk, amíg egy szirupos állagot nem kapunk. Ha ez megvan, akkor hozzáadjuk a húsunkat, és kb. 4-5 perc alatt jól átforgatjuk a szószban. 

A végén hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát. Ízlés szerint adhatunk hozzá extra zöldséget, pl. párolt brokkolit, és újból átforgatjuk. Rizzsel vagy bármilyen ázsiai tésztával tálaljuk, díszítésnek pedig használhatunk hozzá vékonyra szelt újhagymát.

Szupergyors mongóliai marha

Ha tetszett a szupergyors mongóliai marha receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások