Hozzávalók
A palacsintához
- 125 g liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
- 250 ml tej
- 1 ek ecet
- 1 db tojás
- 2 ek olaj + a sütéshez
A bundázáshoz
- 2 db tojás
- 50 ml tej
- 2 tk fahéj
Hozzávalók
A palacsintához
- 125 g liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- ½ tk szódabikarbóna
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet szerecsendió
- 250 ml tej
- 1 ek ecet
- 1 db tojás
- 2 ek olaj + a sütéshez
A bundázáshoz
- 2 db tojás
- 50 ml tej
- 2 tk fahéj
A french toast pancake elkészítéséhez összekeverjük egy edényben a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, szerecsendiót és a sót. Egy másik tálba beleöntjük a tejet és hozzákeverjük az ecetet. Várunk, amíg a tej összeáll, ez kb. 15 perc lesz. Ekkor mehet a “hamis íróba” a tojás és az olaj. Összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat egy habverővel és máris kész a palacsintatésztánk.
Felhevítünk egy palacsintasütőt közepes hőfokra, vékonyan kiolajozzuk és mehet rá kb. fél merőkanálnyi a masszából. A palacsinták mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütjük és félretesszük őket, amíg a teljes adagot kisütjük. A tojásokat a tejjel és a fahéjjal felverjük és a kész palacsintákat alaposan megmártóztatva ebben a keverékben, mintha bundás kenyerek lennének, bő olajban, közepes hőfokon, néhány perc alatt mindkét oldalukon megsütjük. Tálalásnál porcukor, juharszirup vagy akár fagyi is mehet rá!
Ha tetszett a french toast pancake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!