Hirdetés

A tökéletes házasság: french toast pancake

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A palacsintához

125 g liszt
1 ek cukor
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
250 ml tej
1 ek ecet
1 db tojás
2 ek olaj + a sütéshez

A bundázáshoz

2 db tojás
50 ml tej
2 tk fahéj
Hirdetés

A tökéletes házasság: french toast pancake

Azt hiszed, nem érhet már meglepetés, mindent kipróbáltál már, ami édes? Ezt ne hagyd ki! Totálisan őrült kombináció, de eszement jó!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre

A palacsintához

125 g liszt
1 ek cukor
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet szerecsendió
250 ml tej
1 ek ecet
1 db tojás
2 ek olaj + a sütéshez

A bundázáshoz

2 db tojás
50 ml tej
2 tk fahéj

Összekeverjük egy edényben a lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, szerecsendiót és a sót. Egy másik tálba beleöntjük a tejet és hozzákeverjük az ecet. Várunk, amíg a tej összeáll, ez kb. 15 perc lesz. Ekkor mehet a “hamis íróba” a tojás és az olaj. Összekeverjük  a száraz és nedves hozzávalókat egy habverővel és máris kész a palacsintatésztánk.

Felhevítünk egy palacsintasütőt közepes hőfokra, vékonyan kiolajozzuk és mehet rá kb. fél merőkanálnyi a masszából. A palacsinták mindkét oldalát néhány perc alatt aranybarnára sütjük és félretesszük őket, amíg  a teljes adagot kisütjük. A tojásokat a tejjel és a fahéjjal felverjük és a kész palacsintákat alaposan megmártóztatva ebben a keverékben, mintha bundás kenyerek lennének, bő olajban, közepes hőfokon, néhány perc alatt mindkét oldalukon megsütjük.  Tálalásnál porcukor, juharszirup vagy akár fagyi is mehet rá!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások