Hirdetés
Instant

Egykezes cseresznyés pite

Hozzávalók

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 ½ tk só
12 dkg hideg vaj
2 db tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
50 dkg cseresznye
10 dkg cukor
3 ek cseresznyelekvár
cukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egykezes cseresznyés pite

A meggy, mint alapanyag sokszor lenyomja a cseresznyét, de kár lenne kihagyni a lehetőséget, hogy használjuk. Isteni mini pitéket készítettünk, amik biztos, hogy feldobják a családi délutánokat, sőt a szomszédnak is viheted ajándékba. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 ½ tk só
12 dkg hideg vaj
2 db tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
50 dkg cseresznye
10 dkg cukor
3 ek cseresznyelekvár
cukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A robotgép táljában összekeverjük a 28 dkg lisztet a sütőporral, sóval és hozzádolgozzuk a vajat. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, beledolgozunk 1 tojássárgáját és annyi hideg vizet (1-2 ek), amennyitől ruganyos tésztát kapunk.

Enyhén lisztezett deszkára borítjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a magozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a lekvárral, hozzáadjuk a maradék lisztet, a vaníliát és a sót és ezekkel is elkeverjük.

A tésztát kinyújtjuk és kb. 8 cm átmérőjű korongokat szúrunk ke belőle. Egy nagy evőkanálnyi tölteléket halmozunk az egyik tésztakorong közepére, a korong egyik oldalán körbe megkenjük tojással, ráhajtjuk a tésztát, hogy félholdat kapjunk és villával lenyomkodjuk a szélét. Megkenjük tojással és megszórjuk egy kevés cukorral. Ezt megismételjük a többi tésztakoronggal is. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások