Megúszós sütik

Epres-túróspalacsinta

Epres-túrós palacsinta

Hozzávalók
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
A töltelékhez
400 g
túró
100 g
tejföl
2 db
tojássárgája
50 g
porcukor
20 g
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
250 g
eper
A tálaláshoz
30 g
porcukor

Elkészítés

A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú tálba rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

A töltelékhez a túrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Az epreket kicsumázzuk és felszeleteljük.

A palacsinták negyedére kenünk egy-egy adag túrókrémet, rárakosgatjuk az eperszeleteket, és négybe hajtjuk őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30-40 perc
epres-turos-palacsinta
Epres-túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Ezek az epres receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Cukormentes, sütés nélküli epres túrótorta

Epres-pudingos piskóta

WOW: Piskótatekercses epres trifle

www.streetkitchen.hu

Eperből és túrós palacsintából sosem elég, na de mi van az epres-túrós palacsintával? Hát az, hogy ebből sem lesz elég egy adag, az tuti!

Hozzávalók

8 - 10 darabhoz
A tésztához
150 g
liszt
1 csipet
1 tk
porcukor
3 db
tojás
300 ml
tej
100 ml
szódavíz
20 ml
olaj
A töltelékhez
400 g
túró
100 g
tejföl
2 db
tojássárgája
50 g
porcukor
20 g
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
250 g
eper
A tálaláshoz
30 g
porcukor

A palacsintatészta minden hozzávalóját egy magasabb falú tálba rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. 

A töltelékhez a túrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájákkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Az epreket kicsumázzuk és felszeleteljük.

A palacsinták negyedére kenünk egy-egy adag túrókrémet, rárakosgatjuk az eperszeleteket, és négybe hajtjuk őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 30-40 perc
epres-turos-palacsinta
Epres-túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)

Ezek az epres receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Cukormentes, sütés nélküli epres túrótorta

Epres-pudingos piskóta

WOW: Piskótatekercses epres trifle

Ha tetszett az Epres-túrós palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept