Cukormentes
Hozzávalók
A túróréteghez
- 500 g krémes túró
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 db citrom héja
- 350 ml habtejszín
- 180 g xilit/eritrit
- 20 g porzselatin
A kekszréteghez
- 180 g zabkeksz (cukormentes)
- 3 ek blansírozott, pirított mandula
- 90 g olvasztott vaj
A tetejére
- 200 g friss eper
Hozzávalók
A túróréteghez
- 500 g krémes túró
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 db citrom héja
- 350 ml habtejszín
- 180 g xilit/eritrit
- 20 g porzselatin
A kekszréteghez
- 180 g zabkeksz (cukormentes)
- 3 ek blansírozott, pirított mandula
- 90 g olvasztott vaj
A tetejére
- 200 g friss eper
A kekszréteghez a kekszet és a mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, belekeverjük a vajat, és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót kikeverjük a vaníliával és a citromhéjjal. A hideg tejszínt kihabosítjuk az édesítővel úgy, hogy azt 2-3 részletben adjuk hozzá. A tejszínből 50 ml-t elveszünk, és csomómentesre keverjük a zselatinnal. Hagyjuk 5 percet állni, amíg megszívja magát, majd berakjuk pár másodpercre a mikróba, hogy felolvadjon. Belekeverjük a túróba, majd az egészet összeforgatjuk a tejszínnel, és ráötnjük a kekszalapra.
A megmosott epret vékony szeletekre vágjuk, és ráhalmozzuk a túró tetejére. Hűtőben 2-3 órát, de akár egy éjszakát is, pihentetjük.
Ha tetszett az epres túrótorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!