Megúszós sütik

Fahéjascsigakeksz

Fahéjas csiga keksz

Hozzávalók
A tésztához
280 g
liszt
170 g
vaj
1 csipet
90 g
porcukor
1 db
tojás
6 g
sütőpor
A fahéjas “töltelékhez”
5 ek
olvasztott vaj
2 ek
őrölt fahéj
3 - 4 ek
barna cukor

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Fahéjas csiga tálalása

Hogyan lesz még egyszerűbb vagy finomabb a fahéjas csiga?

  • A sütő beállításnál, ha lehet, válasszuk a légkeveréses funkciót, ezzel tökéletesen és egyenletesen át tudja járni a hő a tésztát.

  • Ha kedvet kaptatok, akkor készítsétek el ezt a kakaós csiga kekszet is, mert biztos, hogy nagy sikere lesz! 

Ti is fahéj rajongók vagytok?

www.streetkitchen.hu

Volt anno egy kakaós csiga keksz receptünk, ami már önmagában is isteni finom volt. Rájöttünk, hogy fahéjas töltelékkel sokkal, de sokkal menőbb, úgyhogy elkészítettük. Elárulhatjuk: az eredmény valami fantasztikus lett.

Hozzávalók

35 darabhoz
A tésztához
280 g
liszt
170 g
vaj
1 csipet
90 g
porcukor
1 db
tojás
6 g
sütőpor
A fahéjas “töltelékhez”
5 ek
olvasztott vaj
2 ek
őrölt fahéj
3 - 4 ek
barna cukor

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végétől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Fahéjas csiga tálalása

Hogyan lesz még egyszerűbb vagy finomabb a fahéjas csiga?

  • A sütő beállításnál, ha lehet, válasszuk a légkeveréses funkciót, ezzel tökéletesen és egyenletesen át tudja járni a hő a tésztát.

  • Ha kedvet kaptatok, akkor készítsétek el ezt a kakaós csiga kekszet is, mert biztos, hogy nagy sikere lesz! 

Ti is fahéj rajongók vagytok?

Ha tetszett a fahéjas csiga keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése