Hirdetés

Fahéjas majomkenyér kuglóf

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű kuglófformához

A tésztához:

350 ml tej
50 g cukor
7 g szárított élesztő
650 g liszt
1 csipet só
60 g olvasztott vaj

A fahéjas bevonathoz:

120 g olvasztott vaj
40 g barnacukor
2-3 ek porcukor
55 g őrölt fahéj

Az öntethez:

100 g porcukor
4-5 ek tej
Hirdetés

Fahéjas majomkenyér kuglóf

Mi a szerkesztőségben még sosem ettünk majomkenyeret, de a legtöbben még csak azt sem tudtuk, hogy-hogy néz ki. Éppen ezért elég sokan meglepetten néztünk Nórira, amikor összedobta ezt a fura kuglófszerű valamit, de aztán megkóstoltuk és elállt a szavunk. Olyan isteni lett ez a fahéjas változat, hogy rögtön mindenki rávetette magát és kevesebb mint fél óra alatt eltűnt az egész. Pedig ahogy látjátok, nem egy apró sütiről van szó.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
normál méretű kuglófformához

A tésztához:

350 ml tej
50 g cukor
7 g szárított élesztő
650 g liszt
1 csipet só
60 g olvasztott vaj

A fahéjas bevonathoz:

120 g olvasztott vaj
40 g barnacukor
2-3 ek porcukor
55 g őrölt fahéj

Az öntethez:

100 g porcukor
4-5 ek tej

A tejet megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot, az élesztőt és hagyjuk pihenni 10 percig. A lisztet elkeverjük a sóval, egy dagasztótálba szórjuk, hozzáöntjük az élesztős tejet és összegyúrjuk a tésztát. Amikor már összeállt, hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A fahéjas bevonathoz összekeverjük a hozzávalókat egy tálban. A tésztából kisebb diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk őket a fahéjas-cukros vajban és egyenletesen elosztva beledobáljuk a gombócokat a formába. 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 40 perc).

Megvárjuk amíg langyosra hűl és kiborítjuk a formából. Összekeverjük a porcukrot annyi tejjel amennyitől kicsit sűrűbb öntetet kapunk és egy kanállal rusztikusan lelocsoljuk a kuglófot.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?