Hirdetés

Házi citromkrém

Hozzávalók

300
ml-hez
+
2 db citrom reszelt héja
100 ml citromlé
150 g porcukor
3 db tojássárgája
1 db tojás
200 g hideg felkockázott vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi citromkrém

Egy finom piskóta, vagy egy egyszerűbb kevert süti is úgy a legfinomabb, ha egy jó adag házi lekvárral fogyasztjuk. A citrom savanykás íze pedig egyenesen feldobja a sütemények édes ízét. Szóval ez a házi citromkrém recept jól jöhet, ha már elfogytak otthon a lekvárok.
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

300
ml-hez
+
2 db citrom reszelt héja
100 ml citromlé
150 g porcukor
3 db tojássárgája
1 db tojás
200 g hideg felkockázott vaj
Bevásárlólistához adom

A krémhez forraljuk össze a citromok levét és héját 50 g porcukorral, majd a tojásokat keverjük habosra 100 g porcukorral. Lassú sugárban öntsük a citromos keverékünkhöz a habosat úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük. Ezt a „krémet” folytonos keverés mellett hevítsük addig, amíg nem kezd el rotyogni, majd 3 részletben adjuk hozzá a darabokra vágott hideg vajat és keverjük el jól benne. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, adagoljuk üvegcsékbe, majd tároljuk hűtőben.

Tippek a tökéletes citromkrémhez:

  • ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal vagy akár kardamommal is
  • savasságát mascarpone sajtkrémmel ellensúlyozhatjuk (a kész krémet keverjük össze a sajtkrémmel ízlésünknek megfelelően)
  • ha sajtkrémmel kikeverjük, akkor tölthetjük tortába, piskótaroládba, magában pedig akár egy fenséges pite tölteléke is lehet
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások