Hozzávalók
A tésztához
- 115 g vaj
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 60 ml tej
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk só
- 1 db citrom reszelt héja
A krémhez
- 80 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g porcukor
- 250 g mascarpone
A díszítéshez
- 30 g étcsokoládé
- kicsi színes tojások a cupcake-re
Húsvéti cupcake
Hozzávalók
A tésztához
- 115 g vaj
- 100 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 60 ml tej
- 200 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 0.25 tk só
- 1 db citrom reszelt héja
A krémhez
- 80 g szobahőmérsékletű vaj
- 80 g porcukor
- 250 g mascarpone
A díszítéshez
- 30 g étcsokoládé
- kicsi színes tojások a cupcake-re
A sütőt alsó-felső programon 180 fokra kapcsoljuk. 12 db-os muffin tepsibe papír kapszlikat teszünk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáöntjük a tejet, a citrom reszelt héját, lisztet, sütőport, sót és simára dolgozzuk. A tésztánkat egyenlően elosztjuk a formákban és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A krémhez a vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd rányomjuk a kisült, kihűlt tésztánk tetejére. A táblás étcsokoládénkból késsel faforgácsokat vágunk, amit a krémre szórunk és ráteszünk 1-1 húsvéti tojást.