Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

115 g vaj
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
3 db tojás
60 ml tej
200 g liszt
1 tk sütőpor
0.25 tk só
1 db citrom reszelt héja

A krémhez

80 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
250 g mascarpone

A díszítéshez

30 g étcsokoládé
kicsi színes tojások a cupcake-re
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti cupcake

Ha húsvétkor szeretnél valami csini édességet készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A puha, szuperfinom muffinokra csodás mascarponekrém kerül, aminek a tetejére ha kis csokitojásokat dobálsz máris húsvéti hangulatot tudsz csempészni az asztalra.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához

115 g vaj
100 g cukor
20 g vaníliás cukor
3 db tojás
60 ml tej
200 g liszt
1 tk sütőpor
0.25 tk só
1 db citrom reszelt héja

A krémhez

80 g szobahőmérsékletű vaj
80 g porcukor
250 g mascarpone

A díszítéshez

30 g étcsokoládé
kicsi színes tojások a cupcake-re
Bevásárlólistához adom

A sütőt alsó-felső programon 180 fokra kapcsoljuk. 12 db-os muffin tepsibe papír kapszlikat teszünk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a géppel jól eldolgozzuk. Hozzáöntjük a tejet, a citrom reszelt héját, lisztet, sütőport, sót és simára dolgozzuk. A tésztánkat egyenlően elosztjuk a formákban és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A krémhez a vajat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk két részletben a krémsajtot, majd rányomjuk a kisült, kihűlt tésztánk tetejére. A táblás étcsokoládénkból késsel faforgácsokat vágunk, amit a krémre szórunk és ráteszünk 1-1 húsvéti tojást.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások