Hozzávalók
A tésztához
- 22 ½ dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
A krémhez
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 6 ek liszt
- 1.25 dl frissen facsart citromlé
A tetejére
- 15 dkg áfonya
Hozzávalók
A tésztához
- 22 ½ dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
A krémhez
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 2 db citrom reszelt héja
- 6 ek liszt
- 1.25 dl frissen facsart citromlé
A tetejére
- 15 dkg áfonya
A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
Sütőpapírral bélelt tepsibe (40×40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citrolvelet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.