Hirdetés

Mákos gubás palacsinta - jól látjátok!

Hozzávalók

24
darabhoz
+

A palacsintához

250 g liszt
1 ek porcukor
2 db tojás
1 csipet só
1 mk sütőpor
350 ml tej részletekben adagolva
150 ml szódavíz

A töltelékhez

8 db kifli
250 g mák
100 g porcukor
700 ml tej
2 csomag vaníliás cukor

A vaníliasodóhoz

50 g cukor
25 g liszt
5 db tojássárgája
650 ml tej
1 db vaníliarúd
Hirdetés

Mákos gubás palacsinta - jól látjátok!

A palacsintát gyakorlatilag mindenki szereti, én pedig speciel mákosguba-rajongó is vagyok (és ezzel remélem nem vagyok egyedül). Ezen az elven megalkottam egy végtelenül egyszerű, de nagyon finom desszertet, a palacsintába töltött mákos gubát, amihez egy príma vaníliasodó is dukál.
Hirdetés

Hozzávalók

24
darabhoz
+

A palacsintához

250 g liszt
1 ek porcukor
2 db tojás
1 csipet só
1 mk sütőpor
350 ml tej részletekben adagolva
150 ml szódavíz

A töltelékhez

8 db kifli
250 g mák
100 g porcukor
700 ml tej
2 csomag vaníliás cukor

A vaníliasodóhoz

50 g cukor
25 g liszt
5 db tojássárgája
650 ml tej
1 db vaníliarúd

A palacsinta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, és  közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük 1-1 perc alatt mindkét oldalát. Kisütjük az összes palacsintát.

A sodóhoz a cukrot és a lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig.

A töltelékhez a kiflit apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A cuccos, mákos kifliket beletöltjük a palacsintába, és a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások