Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Mangós tiramisu

Hozzávalók

4
250ml-es pohárhoz
+

A mangó püréhez

240 g mangó (konzervből)
1 db lime reszelt héja, leve

A krémhez

3 db tojás
100 g cukor
250 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj

A kávés folyadékhoz

100 ml lefőzött presszó kávé
50 ml tej
25 ml kókuszlikőr
babapiskóta

A díszítéshez

1 marék pirított kókuszchips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mangós tiramisu

Azt kijelenthetjük, hogy a tiramisut a legtöbb ember szereti! Mi most egy laza csavarral változtattunk egy-két hozzávalón és máris egy könnyed, nyárias édesség lett a végeredmény, amit szívből ajánlunk akár csajos/pasis összejövetelekre, akár csak otthoni nassolásképp.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
250ml-es pohárhoz
+

A mangó püréhez

240 g mangó (konzervből)
1 db lime reszelt héja, leve

A krémhez

3 db tojás
100 g cukor
250 g mascarpone
1 mk őrölt fahéj

A kávés folyadékhoz

100 ml lefőzött presszó kávé
50 ml tej
25 ml kókuszlikőr
babapiskóta

A díszítéshez

1 marék pirított kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A mangó püréhez a gyümölcsöt, a gyümölcsnek egy kicsi levét, a lime reszelt héját és levét aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ez a folyamat egy turmixgéppel is elvégezhető. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadunk 70 g cukrot és kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját 30 g cukorral habosítjuk. A mascarponét és a fahéjat összekeverjük a tojássárgás résszel, majd két részletben hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, úgy, hogy ne törjön össze. Ezt a legkönnyebben úgy érhetjük el, hogy alulról felfele fordítgatjuk bele a masszába a habot. Fontos, hogy minél gyorsabban dolgozzunk, mert úgy nem fog összeesni. A kész krémünket habzsákba töltjük (kanállal is dolgozhatunk). 

A kávéhoz öntjük a tejet, kihűtjük és hozzáadjuk a kókuszlikőrt. Most jöhet a rétegezés. A babapiskótákat 3 részre törjük és a kávés folyadékba áztatjuk kb 5 másodpercig, hogy megszívja magát, majd a poharak aljára rendezzük őket, erre jöhet a krém és egy csík mangó püré, majd megismételjük ezt a műveletet úgy, hogy a desszertünk teteje mangó pürével végződjön, amit megkoronázunk serpenyőben pirított kókusz chipsszel. Kész is a mangós tiramisu. 😉

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások