Hirdetés
Bespájzolva

Mézes-fűszeres-málnás sajttorta

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+
150 g édes keksz
80 g olvasztott vaj
500 g natúr, sűrű sajtkrém
120 ml habtejszín
3 ek porcukor
4 ek méz
1 csipet só
250 g málna
1 ek málnalekvár
6 - 8 levél bazsalikom
½ tk szecsuáni bors (őrölt)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-fűszeres-málnás sajttorta

Pofátlanul egyszerű, sütés nélküli verzió ez a mézes-fűszeres-málnás sajttorta, de annál finomabb és különlegesebb az ízesítése!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+
150 g édes keksz
80 g olvasztott vaj
500 g natúr, sűrű sajtkrém
120 ml habtejszín
3 ek porcukor
4 ek méz
1 csipet só
250 g málna
1 ek málnalekvár
6 - 8 levél bazsalikom
½ tk szecsuáni bors (őrölt)
Bevásárlólistához adom

A kekszet egy robotgépben apróra daráljuk az olvasztott vajjal, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában, óvatosan lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük. 

A sajtkrémet, a habtejszínt, a porcukrot, 3 evőkanál mézet és egy csipet sót kihabosítunk egy elektromos habverővel. A kekszes alapra simítjuk a tortaformában, elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük. A málnából kiveszünk 80 grammot, villával pépesítjük 1 evőkanál mézzel és a málnalekvárral. Utána hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot és a szecsuáni borsot, végül a maradék málnát, majd ráöntjük a tortára, és elegyengetjük a sajtkrémen. Visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk minimum 2 órát dermedni.

Ha tetszett a mézes-fűszeres-málnás sajttorta, csekkoljátok a többi sajttortás receptünket és a videóinkat. Exkluzív tartalmakért lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások