Hozzávalók
- 150 g édes keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 500 g natúr, sűrű sajtkrém
- 120 ml habtejszín
- 3 ek porcukor
- 4 ek méz
- 1 csipet só
- 250 g málna
- 1 ek málnalekvár
- 6 - 8 levél bazsalikom
- ½ tk szecsuáni bors (őrölt)
Mézes-fűszeres-málnás sajttorta
Hozzávalók
- 150 g édes keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 500 g natúr, sűrű sajtkrém
- 120 ml habtejszín
- 3 ek porcukor
- 4 ek méz
- 1 csipet só
- 250 g málna
- 1 ek málnalekvár
- 6 - 8 levél bazsalikom
- ½ tk szecsuáni bors (őrölt)
A kekszet egy robotgépben apróra daráljuk az olvasztott vajjal, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában, óvatosan lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A sajtkrémet, a habtejszínt, a porcukrot, 3 evőkanál mézet és egy csipet sót kihabosítunk egy elektromos habverővel. A kekszes alapra simítjuk a tortaformában, elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük. A málnából kiveszünk 80 grammot, villával pépesítjük 1 evőkanál mézzel és a málnalekvárral. Utána hozzákeverjük az apróra vágott bazsalikomot és a szecsuáni borsot, végül a maradék málnát, majd ráöntjük a tortára, és elegyengetjük a sajtkrémen. Visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk minimum 2 órát dermedni.
Ha tetszett a mézes-fűszeres-málnás sajttorta, csekkoljátok a többi sajttortás receptünket és a videóinkat. Exkluzív tartalmakért lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!