Hozzávalók
- 25 g vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás sárgája
- 7 db tojás fehérje
- 2 ek tejszín
- 2 tk instant kávé
- 1 csipet só
- kakaópor a formákhoz
Opcionális
- 3 ek narancslikőr
Na ilyen egy jó csokiszuflé!
Hozzávalók
- 25 g vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás sárgája
- 7 db tojás fehérje
- 2 ek tejszín
- 2 tk instant kávé
- 1 csipet só
- kakaópor a formákhoz
Opcionális
- 3 ek narancslikőr
Vajazzatok ki 6 szufléformát és szórjátok meg kakaóporral, ugyanúgy mintha kiliszteznétek egy sütőformát. Húzzátok körbe az ujjatokat a forma peremén, így egyenletesen emelkedik majd fel a felfújt.
A csokit gőzfürdő felett olvasszátok fel és tegyétek félre, hogy lehűljön. A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval keverjétek fehéredésig, majd adjátok hozzá az olvasztott csokit, a Nescafét, a tejszínt, a narancslikőrt (ha raktok bele) és keverjétek simára. A tojásfehérjét is verjétek kemény habbá, a kettőt pedig 2-3 lépcsőben forgassátok össze. Kanalazzátok a formákba és 15-17 perc alatt, 180 fokos sütőben süssétek készre. Azonnal fogyasszátok, mert gyorsan összeesik, de ez is a dolga.