A hozzávalókat összekeverjük egy tálban a reszelt répával. Egy teflonserpenyőt közepes hőmérsékletre hevítünk, és kisebb merőkanálnyi adagokat sütünk ki a répás palacsintából.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral, és ezzel, valamint durvára vágott dióval tálaljuk a palacsintákat.
Ha már unod a sima amerikai palacsintát – ráadásul még a húsvét is közeleg –, akkor dobd fel némi dióval és répával.
Hozzávalók
7 - 8 darab palacsintához
A tetejére
A tésztához
150 g
liszt
2 ek
barna cukor
1 tk
sütőpor
1 csipet
őrölt szerecsendió
1 csipet
őrölt gyömbér
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 db
tojás
2 ek
vaj
1 szál
répa
300 ml
tej
A krémhez
250 g
mascarpone
2 tk
porcukor
1 marék
durvára vágott dió
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban a reszelt répával. Egy teflonserpenyőt közepes hőmérsékletre hevítünk, és kisebb merőkanálnyi adagokat sütünk ki a répás palacsintából.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a porcukorral, és ezzel, valamint durvára vágott dióval tálaljuk a palacsintákat.
Ha tetszett a répás amerikai palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!