Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 2 - 3 ek porcukor
- 240 g tejföl
- 370 ml tej
- 40 ml olvasztott vaj
- 280 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 ½ tk sütőpor
- olaj a sütéshez
A fehércsoki-öntethez
- 100 g fehér csoki
- 30 ml forró tejszín
- 1 csipet őrölt gyömbér
A tetejére
- csokiforgács
- pisztácia
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 2 - 3 ek porcukor
- 240 g tejföl
- 370 ml tej
- 40 ml olvasztott vaj
- 280 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 30 g kakaópor
- 1 csipet só
- 1 ½ tk sütőpor
- olaj a sütéshez
A fehércsoki-öntethez
- 100 g fehér csoki
- 30 ml forró tejszín
- 1 csipet őrölt gyömbér
A tetejére
- csokiforgács
- pisztácia
A csokis amerikai palacsinta elkészítéséhez, hogy a tojásokat a porcukorral habbá verjük, majd mehet bele a tejföl, a tej, a vaj, valamint a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és sütőporral elkevert liszt. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben, közepes hőmérsékleten, 2-3 adagonként, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
Az öntethez a csokit kis darabokra tördeljük, és leöntjük a forró tejszínnel. Mikor felolvadt a csoki, elkeverjük, hozzáadjuk a gyömbért, és egy nyomózsákba töltve, azon pici lyukat vágva meglocsoljuk vele a palacsintákat. Utolsó mozzanatként csokiforgáccsal és durvára vágott pisztáciával is megszórjuk őket.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: 20-30 perc
- Összesen: 30-40 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!