Hozzávalók
A palacsintához
- 2 db alma
- 3 db tojás
- 30 g cukor
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 120 g liszt
- 1 tk sütőpor
- olaj a sütéshez
A karamellöntethez
- 100 g cukor
- 150 ml tejszín
- 1 mk fahéj
- 2 - 3 csipet szerecsendió
Hozzávalók
A palacsintához
- 2 db alma
- 3 db tojás
- 30 g cukor
- 200 ml tej
- 1 csipet só
- 120 g liszt
- 1 tk sütőpor
- olaj a sütéshez
A karamellöntethez
- 100 g cukor
- 150 ml tejszín
- 1 mk fahéj
- 2 - 3 csipet szerecsendió
A palacsintákhoz meghámozzuk, kicsumázzuk az almákat, és nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral, tejjel, sóval kihabosítjuk. Belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és a kinyomkodott reszelt almát, majd beleforgatjuk a fehérjét is. Teflonserpenyőben kb. 2 evőkanálnyi adagokban, nagyon kevés olajon 1-2 percig sütjük mindkét oldalukat.
A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, megvárjuk, amíg újra elolvadnak a karamelldarabok, belekeverjük a fűszereket, és ezzel a szósszal tálaljuk a palacsintákat.
Ha tetszett az almás palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!