Megúszós sütik

Répatorta-pohárkrém

Répatorta-pohárkrém

Hozzávalók
A tésztához
2 db
tojás
60 g
barna cukor
60 g
cukor
50 ml
olaj
150 g
répa
1 csipet
50 ml
tej
1 tk
sütőpor
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
30 g
darált dió
130 g
liszt
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
A díszítéshez
4 - 5 szem
egész dió
4 ek
juharszirup

Elkészítés

A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk. A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15x20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.

A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk. A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele. Végül megszórjuk a dióval, és meglocsoljuk juharsziruppal.

repatorta-poharkrem
Répatorta-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 35 perc
  • Összeállítás: 20 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több répatorta recept, ha nálatok is kötelező húsvétkor - vagy máskor!

Fitt cukormentes fehérjés répatorta

Fantasztikus répatorta kuglóf

Gluténmentes barnított vajas répatorta

www.streetkitchen.hu

A húsvéti asztalról nem hiányozhat a répatorta valamilyen formában. Jó hír azoknak, akik inkább a krémes sütiket szeretik, most a piskóta között rengeteg vaníliás krém lapul.

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
2 db
tojás
60 g
barna cukor
60 g
cukor
50 ml
olaj
150 g
répa
1 csipet
50 ml
tej
1 tk
sütőpor
1 tk
mézeskalács fűszerkeverék
30 g
darált dió
130 g
liszt
A krémhez
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
A díszítéshez
4 - 5 szem
egész dió
4 ek
juharszirup

A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk. A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt. Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15x20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.

A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk. A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele. Végül megszórjuk a dióval, és meglocsoljuk juharsziruppal.

repatorta-poharkrem
Répatorta-pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 35 perc
  • Összeállítás: 20 perc
  • Összesen: 65 perc

Még több répatorta recept, ha nálatok is kötelező húsvétkor - vagy máskor!

Fitt cukormentes fehérjés répatorta

Fantasztikus répatorta kuglóf

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Ha tetszett a Répatorta-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept