Hozzávalók
A tésztához:
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 400 g liszt
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 450 g reszelt sárgarépa
- 100 g pisztácia
A krémsajtos réteghez:
- 100 g mascarpone
- 100 g natúr krémsajt
- 60 g porcukor
A tetejére:
- 150 g mascarpone
- 2 - 3 ek tej
- 2 ek porcukor
- darált pisztácia
Hozzávalók
A tésztához:
- 375 ml olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 6 db tojás
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
- 400 g liszt
- 1 tk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 450 g reszelt sárgarépa
- 100 g pisztácia
A krémsajtos réteghez:
- 100 g mascarpone
- 100 g natúr krémsajt
- 60 g porcukor
A tetejére:
- 150 g mascarpone
- 2 - 3 ek tej
- 2 ek porcukor
- darált pisztácia
Elég sok kuglófrecept van az oldalon, de szerintünk ez a répatorta kuglóf az egyik legfinomabb. Annyira szaftos és krémes, a pisztácia meg brutál dob rajta egyet. Elkészíteni sem annyira vészes, íme: a tésztához az olajat a kétféle cukorral elkeverjük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is. Ez után mehet hozzá az összes többi hozzávaló. A masszát kiolajozott és kilisztezett kuglófformába töltjük.
A krémsajtos réteghez összekeverjük a hozzávalókat és márványosan a masszába keverjük. A kuglófot 180 fokos sütőben kb. 50-55 percig sütjük, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, kiborítjuk a formából, hagyjuk legalább langyosra hűlni.
A tetejére szánt mázhoz összekeverjük a mascarponét, tejet és porcukrot, rácsorgatjuk a kuglóf tetejére és megszórjuk a pisztáciával.
Ha tetszett ez a répatorta kuglóf recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!