Hirdetés

Ribizlis-kókuszos mini kuglóf

Hirdetés

Ribizlis-kókuszos mini kuglóf

Hirdetés
A kevert tésztás sütiket azért imádjuk, mert kb. csak össze kell kutyulni a hozzávalókat, aztán az egészet meg kell sütni és már indulhat is a nassolás. Nemsokára lecseng a kánikula, szóval bedurranthatjátok a sütőt és kipróbálhatjátok ezt a szuper receptet!

Hozzávalók (6 db, 6 cm átmérőjű, 4 cm magas mini kuglófforma)

  •         35 g puha vaj
  •         50 g cukor
  •         10 g vaníliás cukor
  •         1 tojás
  •         100 g liszt
  •         40 g kókuszreszelék
  •         1 csapott tk sütőpor
  •         1 mk szódabikarbóna
  •         1 mk só
  •         100 ml tej
  •         1 marék friss ribizli

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, beleöntjük a lisztet, kókuszreszeléket, sütőport, szódabikarbónát, sót, tejet, ribizlit és egyneműre keverjük. Szilikonos formába kanalazzuk, 180 fokon légkeveréses programon 12-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. (Normál kuglóf formában a sütési idő kb. 50 perc-re változik).

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások