Hirdetés
Instant

Tarte tatin: a francia fordított almatorta

Hozzávalók

1
pitéhez
+
25 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
1 csipet só
4 - 5 ek hideg víz
6 db közepes alma
12 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tarte tatin: a francia fordított almatorta

Ősz van, almát kell enni, ez nem vitás. És mi jobb dolog történhetne egy almával, mint hogy pitét sütünk belőle? A franciák ráadásul rájöttek arra, hogy ha ezt a pitét meg is fordítjuk, akkor nem csak zseniálisan finom, de nagyon szép is lesz. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
pitéhez
+
25 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
1 csipet só
4 - 5 ek hideg víz
6 db közepes alma
12 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
csipet só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a vajjal, cukorral, sóval és éppen csak annyi hideg vizet adunk hozzá, amitől összeáll, de nem lesz ragacsos. Behűtjük, amíg elkészítjük a karamelles almát.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöket negyedeljük. Egy serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudunk tenni, felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot és alacsony lángon karamellizáljuk. Amikor elkezd bugyborékolni, hozzáadjuk a meghámozott, negyedelt almát. Az almákat félpuhára pároljuk a karamellben, majd az egészet lehúzzuk a tűzről.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy a serpenyőt éppen befedje. Ráterítjük az almás karamellre, a tészta széleit villával lenyomkodjuk, a közepét megszúrkáljuk és 190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve 15 percig hagyjuk hűlni, majd egy gyors mozdulattal kifordítjuk egy tortatálra. Ha az almák a serpenyőben ragadnak, kiszedjük és elrendezzük őket a süti teteján, senki sem fogja észrevenni a turpisságot. A serpenyőből a karamellt a süti tetejére csorgatjuk, ha magától nem tesziezt meg. Állítólag creme fraiche-sel kell tálalni, de magában is isteni!

img_0452.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások