Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
500 ml tej
120 g búzadara
3 ek cukor
10 g vaníliás cukor
500 g félzsíros tehéntúró
1 db citrom
10 g vaj
20 g zsemlemorzsa

Az öntethez

200 ml tejföl
30 g porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túrógombóc főzés nélkül - bekötött szemmel is megy!

Annyira egyszerű, hogy akár bekötött szemmel is elkészítheted, ráadásul nem is lehet vele hibázni. Soha többé nem fog főzés közben szétesni a gombóc és persze betonkemény sem lesz! Olyan lesz, amilyennek mindig is szeretted!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 ml tej
120 g búzadara
3 ek cukor
10 g vaníliás cukor
500 g félzsíros tehéntúró
1 db citrom
10 g vaj
20 g zsemlemorzsa

Az öntethez

200 ml tejföl
30 g porcukor
Bevásárlólistához adom

A tejből, búzadarából, a vaníliás cukorból és a cukorból közepes lángon folyamatosan kevergetve egy jó sűrű tejbegrízt főzünk, majd hideg helyen hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, vigyázva, hogy ne égjen le (ez nem bekötött szemmel sokkal egyszerűbb :D).

Ha a tejbegríz kihűlt, összekeverjük a túróval, belereszeljük a citrom héját és homogénre keverjük az egészet, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából és  megforgatjuk a gombócokat a zsemlemorzsában. Összekeverjük a tejfölt a porcukorral és máris tálaljuk a túrógombócokkal együtt. Mondtam, hogy bitang egyszerű!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások