Megúszós sütik

Túróscsörögefánk

Túrós csörögefánk

Hozzávalók
A tésztához
100 ml
tej
2 ek
porcukor
1 csipet
2 db
tojássárgája
100 g
puha vaj
250 g
liszt
250 g
túró
0.5 db
citrom reszelt héja
1 tk
sütőpor
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
porcukor
lekvár

Elkészítés

A tejet összekeverjük a cukorral, a sóval, a tojássárgájával, a vajjal, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben letakarva.

Ezután enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és egy derelyevágóval 8-10 cm hosszú trapézokat vágunk belőle. A közepén is vágunk a lyukat, és az egyik sarkát átfordítjuk a lyukon, ez adja a jellegzetes formát. 170 fokos olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

turos-csorogefank
Túrós csörögefánk
  • Előkészítés: 10 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 90 perc

A csörögefánk, kifejezetten ez a túrós csörögefánk nem hasonlít az amerikai cukormázas verziókra. Ennek ellenére fantasztikusan finom, és házi lekvárral verhetetlen. A nagyiféle klasszik verziónál ez egy fokkal diétásabb - de persze ez is bő olajban sül, szóval nem lehet belőle bármennyit felfalni.

Még több farsangi fánk, túrós és csörögefánk is:

Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Cukormentes csörögefánk

Lajos-féle csörögefánk

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

www.streetkitchen.hu

A túrós csöröge az egyik legegyszerűbben elkészíthető fánkfajta, keleszteni sem kell, de jó, ha áll, hiszen nagyon jó állaga lesz sütés után.

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
100 ml
tej
2 ek
porcukor
1 csipet
2 db
tojássárgája
100 g
puha vaj
250 g
liszt
250 g
túró
0.5 db
citrom reszelt héja
1 tk
sütőpor
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
porcukor
lekvár

A tejet összekeverjük a cukorral, a sóval, a tojássárgájával, a vajjal, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben letakarva.

Ezután enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és egy derelyevágóval 8-10 cm hosszú trapézokat vágunk belőle. A közepén is vágunk a lyukat, és az egyik sarkát átfordítjuk a lyukon, ez adja a jellegzetes formát. 170 fokos olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

turos-csorogefank
Túrós csörögefánk
  • Előkészítés: 10 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 90 perc

A csörögefánk, kifejezetten ez a túrós csörögefánk nem hasonlít az amerikai cukormázas verziókra. Ennek ellenére fantasztikusan finom, és házi lekvárral verhetetlen. A nagyiféle klasszik verziónál ez egy fokkal diétásabb - de persze ez is bő olajban sül, szóval nem lehet belőle bármennyit felfalni.

Még több farsangi fánk, túrós és csörögefánk is:

Diétás túrófánk házi eperlekvárral

Cukormentes csörögefánk

Lajos-féle csörögefánk

Házi vaníliakrémmel töltött fánk

Ha tetszett a Túrós csörögefánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept