Hirdetés
Karácsonyi menü

Villámgyors áfonyás-fehércsokis muffin

Hozzávalók

18 - 24
darabhoz
+
250 g joghurt
200 g fehér liszt
200 g áfonya
200 g világosbarna cukor
70 g puha vaj
70 g mandulás fehércsoki (vagy 50 g fehércsoki és 20 g szűraz serpenyőben pirított apróra vágott mandula)
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás
1 csomag cs sütőpor
2 tk vaníliakivonat
csipet só
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Villámgyors áfonyás-fehércsokis muffin

Ebben a receptben az a jó, hogy mindent elég egy nagy tálban összekeverni, és már mehet is a tészta a muffin formákba és úgy a sütőbe. Arról nem is beszélve, hogy az áfonya, a fehércsoki és a mandula mennyire zseniálisan passzol egymáshoz. Sütésre fel, de vigyázat nagyon kapós lesz! 
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 24
darabhoz
+
250 g joghurt
200 g fehér liszt
200 g áfonya
200 g világosbarna cukor
70 g puha vaj
70 g mandulás fehércsoki (vagy 50 g fehércsoki és 20 g szűraz serpenyőben pirított apróra vágott mandula)
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
2 db tojás
1 csomag cs sütőpor
2 tk vaníliakivonat
csipet só
Bevásárlólistához adom

A kétféle lisztet, sütőport és a sót összekeverjük. A cukrot, vajat és a tojást egy villával összedolgozzuk. Majd hozzákeverjük a lisztet, joghurtot, kockákra vágott fehércsokit, pirított mandulát és áfonyát. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt, szilikon (vagy hagyományos) muffin formában készre sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások