Hirdetés

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek hideg víz
2 csipet só
220 g liszt
1 csomag sütőpor (8 g)
20 g kakaópor

Az áztatóhoz

200 ml víz
2 ek kakaópor
2 ek cukor
1 tk keményítő

Az összerakáshoz

180 g NUTELLA®
kb. 100 g kókuszreszelék
10 - 20 g kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hólabda NUTELLA®-val

Ha ti sem értitek, hogy miért lett hólabda a kozáksapka, hát nem vagytok egyedül. Az viszont kétségtelen, hogy nagy klasszikus, ráadásul pofonegyszerű.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek hideg víz
2 csipet só
220 g liszt
1 csomag sütőpor (8 g)
20 g kakaópor

Az áztatóhoz

200 ml víz
2 ek kakaópor
2 ek cukor
1 tk keményítő

Az összerakáshoz

180 g NUTELLA®
kb. 100 g kókuszreszelék
10 - 20 g kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hólabda összeállítását azzal kezdjük, hogy a piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük egy robotgép segítségével. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval.

A sárgájás részbe forgatjuk a száraz összetevők felét és a fehérje felét, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztes keveréket és tojáshabot is. Az egészet egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kiszedjük a tepsiből, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Az áztatóhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon pár percig kevergetve összeforraljuk, majd félretesszük.

A piskótát hosszában félbevágjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két korong közé 1 tk (8 g) NUTELLA®-t kenünk, és összetapasztjuk. Az összetapasztott hengereket megforgatjuk az áztatóban, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

A kókuszos hengerek tetejére habzsákból 7 g NUTELLA®-t nyomunk, és ízlés szerint megszórjuk kókuszchipsszel.

Elkészítési idő: kb. 70 perc

hólabda
Hólabda NUTELLA®-val

Ha tetszett a hólabda NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több ünnepi finomság:

Túrófánk NUTELLA®-val töltve

Kókuszcsók NUTELLA®-val

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?