Az ünnepi finomságok támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek hideg víz
- 2 csipet só
- 220 g liszt
- 1 csomag sütőpor (8 g)
- 20 g kakaópor
Az áztatóhoz
- 200 ml víz
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 1 tk keményítő
Az összerakáshoz
- 180 g NUTELLA®
- kb. 100 g kókuszreszelék
- 10 - 20 g kókuszchips
Az ünnepi finomságok támogatója a
Az ünnepi finomságok támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek hideg víz
- 2 csipet só
- 220 g liszt
- 1 csomag sütőpor (8 g)
- 20 g kakaópor
Az áztatóhoz
- 200 ml víz
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 1 tk keményítő
Az összerakáshoz
- 180 g NUTELLA®
- kb. 100 g kókuszreszelék
- 10 - 20 g kókuszchips
A hólabda összeállítását azzal kezdjük, hogy a piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük egy robotgép segítségével. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és egy csipet sóval.
A sárgájás részbe forgatjuk a száraz összetevők felét és a fehérje felét, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztes keveréket és tojáshabot is. Az egészet egy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd kiszedjük a tepsiből, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Az áztatóhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóba tesszük, és közepes lángon pár percig kevergetve összeforraljuk, majd félretesszük.
A piskótát hosszában félbevágjuk, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két korong közé 1 tk (8 g) NUTELLA®-t kenünk, és összetapasztjuk. Az összetapasztott hengereket megforgatjuk az áztatóban, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kókuszos hengerek tetejére habzsákból 7 g NUTELLA®-t nyomunk, és ízlés szerint megszórjuk kókuszchipsszel.
Elkészítési idő: kb. 70 perc
Ha tetszett a hólabda NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!